Wij maken onze activiteiten graag zo toegankelijk mogelijk en zijn blij dat we voor onze Nationale Streekzoektocht van dit jaar beroep kunnen doen op het fietsaanbod van de Stad Peer. Dankzij hun inspanningen op vlak van toegankelijkheid kunnen er ook bijzondere fietsen zoals een (elektrische) rolstoelfiets en en duofiets gehuurd worden. Zo wordt de Steekzoektocht ook mogelijk voor mensen voor wie fietsen net iets minder evident is.

Peer is in 2022 uitgeroepen tot fietsstad en dat merk je! Dwars door het centrum loopt een fietsstraat, één van de eerste in België. Fietsen huren kan makkelijk bij de dienst Toerisme en op elke hoek vind je fietsenparkings. Blijf je wat langer en heb je na het fietsen van onze zoektocht nog goesting om te fietsen? Kies dan voor een tochtje over het beroemde fietsroutenetwerk of ga voor een leuke themaroute zoals de Bruegelfietsroute, de Hoeveweelderoute of Toeren tussen Torens.

Prijzen per dag
€ 10 gewone fiets
€ 25 elektrische fiets (inwoners Peer: € 5 en € 20)
25 % korting indien meerdere dagen

Er zijn 3 mogelijkheden!

Toerisme Peer

Adres: Markt 3 Bus 2 in Peer (= startplaats).
Beschikbaar: 2 elektrische, 2 gewone.

Info, beschikbaarheid en reservatie via het online fietsreservatiesysteem:

Breugelhoeve

Adres: Weyerstraat 1 in Grote-Brogel.
Beschikbaar: 10 gewone.

In Breugelhoeve vind je alles wat je nodig hebt om in de ideale omstandigheden je fietstocht te beginnen: ruime parkeerplaats, picknickplaats, huurfietsen en sanitaire voorzieningen. 
Haal eerst je deelnemingsbrochure af bij Toerisme Peer. Parkeer met blauwe schijf (maximum 2 uur) in de buurt. Rij vervolgens naar de Breugelhoeve. Start met vraag 5. Volg de tekst in je deelnemingsbrochure tot het einde. Start dan opnieuw in het begin van het boekje. Uiteindelijk kom je terug in Breugelhoeve.

Info, beschikbaarheid en reservatie via het online fietsreservatiesysteem:

Propeerfietsen

Deelnemers met een beperkte mobiliteit kunnen gratis een elektrische duofiets of een elektrische rolstoelfiets ontlenen.