
Bij het koude weer is er niets beter dan een heerlijke verse soep. De kookclub van Landelijke Gilde Opwijk-Mazenzele maakt enkele jaren terug deze heerlijke Minestrone-soep ter gelegenheid van de actie ‘Soep op de stoep’.
Recept ‘Minestronesoep’
Ingrediënten voor 12 personen:
- 4 teentjes look
- 5 ajuinen
- 5 wortelen
- 4 courgetten
- 200 gr gedroogde witte bonen
- 500 gr boontjes
- 300 gr erwtjes (diepvries)
- 1 kilo aardappelen
- bouquet garni
- 200 gr fijne pasta
- 200 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 200 gr tomatenpuree
- 1 liter tomatenblokjes
- Peper en zout
- 5 liter kippenbouillon
- 300 gr pancetta
Aan de slag!
- Snij alle groenten grof en hak de peterselie fijn, alsook de pancetta.
- Laat de look en de ajuin uitzweten met de pancetta in olijfolie en voeg bouquet garni toe.
- Voeg de wortelen en aardappelen toe en overgiet met de bouillon.
- Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes en ook de witte bonen toe.
- Laat het geheel een half uur koken.
- Voeg nadien de boontjes, erwtjes en de pasta toe.
- Laat alles nog 10 minuten koken
- Kruid de soep naar eigen smaak met peper en zout.
- Dien de soep op met geraspte parmezaan en peterselie.