Elfde Hagelandse Gordel op zondag 22 juli | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Elfde Hagelandse Gordel op zondag 22 juli

Geschreven op 11 juli 2018. - Persartikel, Fietsen en wandelen
22 juli Hagelandse Gordel

Op zondag 22 juli vindt de elfde Hagelandse Gordel plaats. De hele dag kan jong en oud van de ene boerderij naar de andere fietsen in het golvende landschap van het Hageland. Onderweg is het genieten van lokale streekproducten. Maak je keuze uit 5 startplaatsen (telkens op land- en tuinbouwbedrijven), waar je kunt kiezen voor een grote, een middelgrote of een kleine ronde.

Je kunt starten op onderstaande bedrijven:

  • Assent: akkerbouwbedrijf Vandebroeck, Koningsbos 17
  • Bunsbeek: fruitbedrijf Oversteyns, Oplintersesteenweg 16
  • Kapellen: fruitbedrijf Veulemans, Groenstraat 2
  • Kortenaken: melkveebedrijf Lemmens, Lapstraat 21
  • Rummen: kalverbedrijf Adams, Persoonsstraat 63

De grote ronde bedraagt 75 km, de middelgrote ongeveer 50 km en de kleine tussen 25 en 30 km Als deelnemer krijg je een stempelkaart die je op elke stopplaats kunt laten afstempelen. Lever je op het einde van de dag een volledig afgestempelde kaart terug in, dan ontvang je een drankbidon van het grootste plattelandspeloton en maak je bovendien kans op een fiets of een streekproductenpakket.

Vertrekken kan tussen 8 en 15 uur. Deelnemen kost 3 euro voor leden Landelijke Gilden, niet-leden betalen 4 euro. Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee, maar moeten zich wel inschrijven. Dat kan ter plaatse. In deze prijs zitten een gedetailleerde wegbeschrijving, een appel voor onderweg, en een verzekering voor lichamelijke ongevallen via Sport Vlaanderen.

Meer info:
www.hagelandsegordel.be