Menu

Terug naar Actualiteit >Fietsen, genieten en winnen in het oosten van Vlaams-Brabant

Geschreven op 15 juli 2020. - Persartikel, Fietsen en wandelen
fietszoektochten zomer 2020

Met verschillende grote fietstochten zorgen lokale vrijwilligers van Landelijke Gilden elke zomer steevast voor vele kilometers fietsplezier in Vlaanderen. Ook in het oosten van Vlaams-Brabant, het prachtige en heuvelrijke Hageland, werden de mooiste routes uitgestippeld door de organisatoren van de Hagelandse Gordel en de Heuvelkesroute.

 

Alternatief gezocht én gevonden!

Onder normale omstandigheden zijn deze fietstochten een groots en gezellig gebeuren, waarbij veel enthousiaste fietsliefhebbers samen genieten van de mooiste parcours. Deze zomer steken de tochten noodgedwongen in een ander jasje, zodat iedereen op een veilige manier van het mooie Vlaams-Brabantse platteland kan genieten. Zowel de Hagelandse Gordel als de Heuvelkesroute komen met een alternatieve fietsactiviteit op de proppen! 

Hagelandse Gordel van 15 juli t.e.m. 31 augustus

De Hagelandse Gordel, een gevestigde waarde tijdens de zomer, werkte maar liefst 3 fietszoektochten uit. Alle routes zijn volledig gebaseerd op het fietsknooppuntennetwerk. Je volgt de routes door de gekende wegwijzertjes te volgen. Onderweg zoek je het antwoord op een 15-tal vragen. Alle info voor jouw deelname, vind je op www.hagelandsegordel.be. Vul je op diezelfde website vóór 1 september jouw antwoorden op de vragen tijdens de tocht in? Dan maak je kans op leuke prijzen. Dankzij de financiële steun van KBC worden 15 streekpakketten verloot. B&B Kamer en Aambeeld in Zoutleeuw schenkt de hoofdprijs: een heerlijke overnachting voor twee, inclusief ontbijt!

Heuvelkesroute van 15 juli t.e.m. 15 september

Ook de gloednieuwe Heuvelkesroute moest op zoek naar een alternatief om de eerste editie alsnog te kunnen laten plaatsvinden. De organisatie werkte twee fietslussen van ongeveer 30 kilometer uit. Daarmee verken je de heuvelkes tussen Kortrijk-Dutsel en Kerkom of tussen Bierbeek en Kerkom. Ook hier ga je onderweg op zoek naar antwoorden op een tiental vragen. Op www.heuvelkesroute.be vind je alle informatie voor jouw deelname en kan je achteraf jouw oplossing doorsturen. Na 15 september worden dankzij KBC 6 streekpakketten verloot onder de deelnemers die de juiste oplossing bezorgden.

2021

“De organisatoren van zowel de Hagelandse Gordel als de Heuvelkesroute zijn ervan overtuigd dat de fietszoektochten in de smaak zullen vallen. Toch kijken ze uit naar 2021 om iedereen massaal te kunnen verwelkomen op hun fietstocht, inclusief de gezellige tussenstops met lekkere hapjes, drankjes en animatie”, aldus Karen Verboven, consulent bij Landelijke Gilden.

Noteer alvast de Hagelandse Gordel op zondag 18 juli 2021 en de Heuvelkesroute op zondag 29 augustus 2021 in je agenda.