Menu

Terug naar Actualiteit >Fietsen in het Land van Loon

Geschreven op 10 augustus 2022. - Persartikel

Op zondag 14 augustus kan je weer komen wandelen, fietsen en genieten tijdens Fietsen in het Land van Loon.

Wandelen, fietsen en genieten, dat zijn de kernwoorden tijdens Fietsen in het Land van Loon. Ook dit jaar zorgen tientallen vrijwilligers voor twee mooie fietstochten en een wandeltocht om volop één van de mooiste streken van Vlaanderen te (her)ontdekken. Iedereen is welkom!

Deelnemen aan Fietsen in het Land van Loon 3 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar doen gratis mee. Er zijn twee fietstochten, van 30 en 45 km, en een wandeling van 7 km. De routes zijn uniek en worden voor die dag bewegwijzerd. Deelnemers fietsen of wandelen in een landschap met geurige fruitbomen en kleurrijke akkers, gecreëerd en onderhouden door land- en tuinbouwers.

Praktisch

  • Zondag 14 augustus: inschrijven kan tussen 8 en 15 uur (op voorhand inschrijven is niet nodig)
  • Drie vertrekplaatsen:
    • Zaal De Golmeerzouw, Kasteelstraat 8, Hoepertingen (Borgloon). Hier start de grote fietstocht (44 km) en de kleine fietstocht (30 km).
    • Voetbalkantine Jesseren, Broekstraat 6A, Jesseren (Borgloon) . Hier start de grote fietstocht (44 km) en een wandeling (7 km).
    • Zaal VBS De Zevensprong, Schoolstraat 13, Alken. Hier start de grote fietstocht (44 km) en de kleine fietstocht (30 km).