Menu

Terug naar Actualiteit >Het Maasland kijkt weer uit naar de Maaslandse Gordel

Geschreven op 23 augustus 2022. - Persartikel, Fietsen en wandelen

Hij is terug! Na een Corona-onderbreking van twee jaar, kunnen Maaslandse fietsers weer uitkijken naar de Maaslandse Gordel, die op zondag 28 augustus plaatsvindt. Tijdens deze fietstocht, een echte klassieker intussen, ontdekken deelnemers de mooiste plekjes van het Maasland. Nieuw dit jaar is dat de fietstocht start vanuit Kinrooi en Rotem, en dus niet langer vanuit Opgrimbie. Bovendien kan je in 2022 vanuit beide startplaatsen ook kiezen voor een gezinsfietstocht van zo’n 20 km. Om het geheel extra aantrekkelijk te maken, leiden de routes je langs bijzondere bezienswaardigheden van het Maasland.

Landelijke Gilde Kinrooi zorgt met ondersteuning van Landelijke Gilde Rotem op 28 augustus voor een hoogdag voor Maaslandse fietsers. Deelnemers schrijven zich ter plekke in, waarbij ze kunnen kiezen voor de gezinsfietstocht van 20 km of een langere route van 40 of 60 km. Zowel de route van 40 als 60 km leiden langs de beide startplaatsen in Rotem en Kinrooi, waar deelnemers halt kunnen houden voor een hapje of drankje. Bovendien passeren deelnemers langs verschillende bijzondere Maaslandse bezienswaardigheden, zoals Mekano (bedrijf dat houten speeltuigen maakt), geitenboerderij Kinrooi Geit, Steengoed Grindmaatschappij en het gloednieuwe Visitor Center De Wissen.

Deelnemers kunnen op  28 augustus tussen 8 en 15 uur vertrekken vanuit volgende startplaatsen:

  • Kinrooi: De Bunker (Nelisveld 4)
  • Rotem: Parochiecentrum (Hoogbaan 120)

Deelname kost dit jaar slechts €4. Kinderen t.e.m. 12 jaar mogen gratis meefietsen. In ruil daarvoor zijn deelnemers verzekerd, genieten ze van een unieke en goed bewegwijzerde route en maken ze na inleveren van de stempelkaart kans op een heerlijk pakket met streekproducten.

Alle informatie is terug te vinden op kinrooi.landelijkegilden.be.