Het logo is een belangrijk onderdeel van de huisstijl. Het zorgt er mee voor dat mensen herkennen dat een activiteit, drukwerk of andere communicatie van jou is of dat jij er aan meewerkt. Bij Landelijke Gilden hebben we twee types logo's: eentje voor onze nationale werking, waar onze naam in het meervoud geschreven is (Landelijke GildeN) en eentje voor onze afdelingswerking, waarbij Landelijke Gilde in het enkelvoud staat, gevolgd door de naam van de afdeling. 

Nationale logo's

Op alle nationale communicatie plaatsen we het nationale Landelijke GildeN-logo. Er zijn 4 versies:

  • Horizontale versie (tekst rechts van de bol), in kleur
  • Horizontale versie (tekst rechts van de bol), in het wit
  • Verticale versie (tekst onder de bol), in kleur
  • Verticale versie (tekst onder de bol), in het wit 

Afdelingslogo's

Als afdeling zet je natuurlijk je best je eigen afdelingslogo op je communicatie, vooral wanneer het om drukwerk of ander reclamemateriaal gaat (banners, affiches, borden, ...). Voor elke afdeling werden 4 versies aangemaakt van het afdelingslogo:

  • Horizontale versie, in kleur
  • Horizontale versie, in het wit
  • Verticale versie, in kleur
  • Verticale versie, in het wit 

We maakten online een map met allemaal submapjes, eentje per afdeling. In het mapje met jouw afdelingsnaam, vind je de logo's voor jouw afdeling terug. Tip: je moet dubbelklikken om een mapje te openen, éénmaal klikken volstaat niet. 

De verschillende versies van het logo (horizontaal, verticaal) laten toe om op basis van de plaatsing van het logo te kiezen welk formaat het best past. Mochten jullie hier vragen over hebben of onzeker zijn welke versie het beste te gebruiken, geef gerust een seintje via communicatie@landelijkegilden.be.

Zowel de horizontale als de verticale versie krijgen jullie in kleur en in het wit. De gekleurde versie wordt enkel gebruikt op een witte achtergrond, op een gekleurde achtergrond (bv. oranje polo) gebruik je best de witte versie. 

Extra: logo Boerentrots

Naast je eigen afdelingslogo, kan je ook het logo "Landelijke Gilden is Boerentrots" toevoegen aan jouw activiteiten. Let op, dit logo is enkel bedoeld voor activiteiten die in het teken staan van landbouwbeleving of landbouwgerelateerde zaken tijdens activiteiten (bv. het gebruik van hoeveproducten, bedrijfsbezoeken in de landbouw, ondersteunende diensten van landbouwers). 

Aarzel daarbij ook niet om #Boerentrots te gebruiken op sociale media om zo de campagne te ondersteunen en nog meer bekendheid te geven.