Tuinieren met Landelijke Gilden | Landelijke Gilden
Menu

Tuinieren met Landelijke Gilden

Tuiniers maken plannen

Als de tuin rust, zijn tuiniers volop bezig met de voorbereidingen van het volgende seizoen! Misschien zag je in een Open tuin een leuk idee voor je pergola? Of ga je na de cursus over ‘meer natuur in de tuin’ op zoek naar de beste laatbloeiende planten die de bijen helpen de winter door te komen? Frambozen moet je nu planten om volgend jaar die lekkere cocktail te serveren.

 

Een tuin voor je school? Wij ondersteunen!

Een tuin is een ideale plek om ervaringsgericht te leren hoe groenten op ons bord belanden. Elke school kan een schooltuin opstarten. Landelijke Gilden biedt financiële en didactische ondersteuning. De samenwerking met vrijwilligers van een lokale afdeling is een verrijking voor groot en klein. Bekijk wat een Schooltuin allemaal te bieden heeft. Inschrijven van 1 september tot 31 december 2018.

 

Heb jij een mooie tuin?

Open tuinen, dat zijn tuineigenaars die hun tuin openstellen tijdens het laatste weekend van juni. 

Heb jij een tuin die je graag wil openstellen voor bezoekers? Praat je graag over je tuin om je ervaringen te delen? Of ken je een tuinier met een knappe tuin en een mooi verhaal?

Wie deelneemt aan Open tuinen krijgt een professionele ondersteuning van Landelijke Gilden. In 2018 schenkt Open tuinen extra aandacht aan 'de rustgevende tuin'. In deze tuin kunnen we genieten, ontspannen en ontsnappen aan alles wat ‘moet’, hier kunnen we even helemaal tot onszelf komen. De rustgevende tuin kan een tuin zijn met aromatische planten, met een meditatiehoekje, een wellnesstuin of een natuurtuin waar vogels hun hoogste lied zingen, …

 

Warme tuiniers gezocht

Een warme tuin is een volkstuin in een zorgvoorziening. Het sociale contact is er belangrijker dan de grootte van de oogst. Wij ondersteunen de samenwerking tussen onze plaatselijke afdelingen en zorgvoorzieningen. Zou jij graag mee komen tuinieren in zo ’n warme tuin? Geef ons dan zeker een seintje, we zoeken samen naar een toffe tuin in je buurt. Vrijwilligers welkom!

 

Tuincursussen en -voordrachten

Onze plaatselijke afdelingen plannen nu hun activiteitenprogramma voor 2017. De tuin zal zeker aan bod komen in een voordracht, cursus of uitstap. Elk jaar staat een specifiek thema in vedette. Volgend seizoen focussen we op kleine tuinen met de voordracht ‘Creatief met een kleine tuin’. 

 

 

Samen op tuinreis

Wie verder van huis tuininspiratie wil zoeken, kan terecht in het aanbod tuinreizen dat we samen met Omnia Travel organiseren.De nieuwe tuinbrochure ligt voor je klaar.

 

Tuinieren in de stad

We steunen projecten waarbij de tuin een sociale katalysator is voor mensen die niet over een eigen tuin beschikken. Zo brengen we een stukje platteland naar de stad. Meer informatie vind je in ons dossier stadslandbouw en stadstuinieren

 


Tuinposters

 

 

Gerelateerde activiteitenBekijk alle activiteiten >

Dates filter: 
dinsdag, 10 december, 2019
Druivencursus (drie lessen + demonstratiesnoeiles en wijnproeverij)
10dec

Druivencursus (drie lessen + demonstratiesnoeiles en wijnproeverij)

Georganiseerd door Landelijke Gilden Hasselt
Hasselt
Dates filter: 
donderdag, 12 december, 2019
Problemen in mijn tuin
12dec

Problemen in mijn tuin

Georganiseerd door Landelijke Gilde Alken
Alken
Dates filter: 
zondag, 15 december, 2019
Snoeidemonstratie
15dec

Snoeidemonstratie

Georganiseerd door Landelijke Gilde Eke
Meigem
Dates filter: 
zondag, 15 december, 2019
Snoeicursus in Meigem
15dec

Snoeicursus in Meigem

Georganiseerd door Landelijke Gilde Machelen Aan De Leie
Meigem