Titel

Veerkrachtige dorpen

Introductie tekst

Dorpen krijgen te maken met allerlei veranderingen: winkels verdwijnen, vergrijzing, hoge verkeersdruk, lage bereikbaarheid, leegstand, …. Een veerkrachtig dorp kan goed omgaan met deze veranderingen, daarom werken we in dit project samen aan het vergroten van de veerkracht van het dorp.

Dit project was de opstap voor een dorpenbeleid in heel de provincie Antwerpen: de methodiekontwikkeling geeft ons de instrumenten, de lokale trajecten de praktijkervaring. Met die opgedane kennis gaat de provincie Antwerpen aan de slag in andere dorpen, want: samen maken we de dorpen sterk! 

Veerkrachtige dorpen liep van 2017 tot 2020 en werd nadien een regulier aanbod van de provincie Antwerpen.

Campagnebeeld Veerkrachtige dorpen

In 5 STAPPEN naar een veerkrachtiger dorp

In vijf dorpen werkten we aan de uitdagingen waarvoor ze staan. Onze aanpak bundelden we in een handig online stappenplan. Ontdek elke stap van het proces!

Het Platteland-Plusproject ‘Veerkrachtige dorpen’ werd uitgevoerd met Vlaamse en provinciale financiering tussen 2017 en 2020. Provincie Antwerpen ontwikkelde samen met de partners RURANT en Innovatiesteunpunt deze methodiekenkoffer in kader van het project Veerkrachtige dorpen.

Logobanner Veerkrachtige dorpen