Menu

Terug naar Campagnes >Schooltuin

Tuinieren is plezant! Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen wroeten in de tuin, zaadjes zien groeien tot een heerlijke vrucht, zorg dragen voor jonge plantjes, bloemen en vlinders observeren, pieren en duizendpoten tellen... Allemaal dingen die kinderen aanspreken.

 

Tuinieren met je klas begint bij ons!

Werk je samen met een Landelijke Gilde? Wij ondersteunen!

Elke schooltuin is uniek. De ene zal wat aarzelend beginnen, de andere school heeft een tuinteam met grootse plannen. Sommige jonge tuiniers staan al te trappelen om de tuin op te ruimen, compost te voeren of graafwerken te doen. Andere leerlingen verwonderen zich over dat gekke experiment van hun juf of meester.

Heel wat lokale afdelingen van Landelijke Gilden zetten graag hun schouders onder een schooltuin. Of liever, ze steken hun spade in de grond en kiemen de aardappelen voor. Zo een begeleider met wat tuinervaring is best handig als je start met schooltuinieren. Spreek deze vrijwilligers gerust aan. Hebben ze geen groene vingers? Informeer dan of ze geen andere vaardigheid hebben die van pas komt, zoals koken of composteren.

Indien je als school aan de slag wil met een schooltuin, contacteer dan de afdeling in je dorp en zet een samenwerking op poten. Inschrijven voor de campagne van 2023 verloopt via de afdeling. 

Inschrijven tot 31 december 2022

Vanaf 15 september openen we weer een nieuwe oproep om met ons mee te tuinieren. Intussen kan je afspraken maken met een afdeling van Landelijke Gilden om er samen werk van te maken. Tot gauw!

 

In een schooltuin kunnen leerlingen nieuwe vaardigheden ontdekken.