Ben Joosen en Sander Chargois

Omschrijving

Deze tuin van 6 x 20 m werd volledig zelf ontworpen en aangelegd. Je vindt hier drie terrassen en twee vijvers. Opzet van het ontwerp is om een groene oase in de stad te creëren. Sander en Ben laten zich graag door Japanse tuinen inspireren, zonder het hele concept hierop af te stemmen. Het is de bedoeling om de tuin zo groen mogelijk te maken in combinatie met bloeiende planten. Vogels, hommels en andere insecten vertoeven hier graag. De tuin is in diverse stadia aangelegd en heeft in de loop der jaren enige evoluties door gemaakt, naar gelang ideeën, smaak en wensen.

Je kunt niet alleen de tuin van Sander en Ben bezoeken:

• Ben zal een aantal van zijn Ikebana-werken tonen. Ben beoefent sinds 2002 Ikebana volgens de Sogetsu-school (een moderne stroming binnen Ikebana, https://www.instagram.com/benjai.ikebana. Sinds eind vorig jaar is hij 4e graads teacher.

• Tot slot, kan het zijn dat Sander een tipje van de sluier oplicht van zijn nieuwe misdaadroman. Sander schrijft naast reisverhalen ook misdaadromans die zich in Antwerpen afspelen ( www.guesthouseleman.be/bookstore.html ). Hij combineert deze passie met het runnen van de B&B Guesthouse Leman.

• Beiden zullen je ook graag vertellen over de groene dakterrassen die ze hebben aangelegd als ook over het eind 19e eeuwse huis waarin ze wonen.

Openingsdata

Openingsuren

10u tot 18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

1 euro

Prijs voor niet-leden

2 euro

Parkeerinformatie

Parkeren kan in de buurt in de daarvoor bestemde vakken.

Op zondag is parkeren gratis. 

Praktische info

Tuin info

Tuintype

Klimaat- en ecologische tuinen
Andere tuinen

Subtype

Stadstuin

Oppervlakte

1,2 are

Leeftijd van de tuin

4-12 jaar

Creatie

Eigen creatie

Extra info

Thema in de tuin

Adres

Wegbeschrijving

De toegang tot de tuin gaat via de woning. Bezoekers kunnen via de voordeur en het woongedeelte naar de tuin. Omdat de eigenaars katten hebben die niet via de voordeur naar buiten mogen, zal er steeds aangebeld moeten worden om toegang tot de tuin te krijgen.

De woning ligt direct aan de invalsweg van de E19, dus men hoeft niet Antwerpen te doorkruisen.