Danny Putzeys-Janssens

Omschrijving

Zeer gevarieerde bloemrijke tuin met ruim 300 verschillende exoten zoals palmen, bananen, passieflora, Calliandra, Erytrina …
Een gedeelte exotisch fruit zoals kaki, kiwi, Paw-Paw, Babaco… In de moestuin zijn ook veel eetbare knolgewassen zoals, Yacon, zoete aardappel, Apios of Amerikaanse grondnoot, Chinese Yam… Vernieuwde gedeeltes van de tuin met nog meer kleur maken een bezoek de moeite waard.

Het sociale aspect en genieten van eigen groenten en fruit is hier heel belangrijk. Maar ook vogels, vlinders, bijen en hommels komen in deze tuin aan hun trekken. Enkele grote bomen zorgen ervoor dat een gedeelte van de tuin vrij veel schaduw heeft. De meeste tropische planten staan op de meest zonnige plaatsen.

Tuin van de toekomst - Water

Deze tuin heeft een vijver, enkele fonteintjes en een waterval waar de vogels gretig gebruik van maken. Er wordt zoveel mogelijk regenwater opgevangen en gebruikt om alle potten van water te voorzien. 

Openingsdata

ook open na afspraak van 15 juni tot 15 september

Openingsuren

10u tot 18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

gratis

Prijs voor niet-leden

gratis

Parkeerinformatie

Er is parkeerplaats aanwezig.

Praktische info

Contact

Danny
Putzeys-Janssens

Telefoon

Tuin info

Tuintype

Collectietuinen

Subtype

Collectie exotische planten

Oppervlakte

17 are

Leeftijd van de tuin

17 are

Creatie

Eigen creatie

Extra info

Groepen op afspraak
Rolstoeltoegankelijk
Thema in de tuin

Adres

Wegbeschrijving

E313: afrit 28 Hasselt-Zuid, volg ± 2 km richting St-Truiden, aan de verkeerslichten rechts en de eerstvolgende straat rechts.
Vanuit St-Truiden: N80 richting Hasselt volgen, in St-Lambrechts-Herk aan de verkeerslichten links afslaan en vervolgens de eerste straat rechts.