Filip Moortgat

Omschrijving

Albizia Dream

Informele tuin met een combinatie van exoten en inheemse planten. In het voorjaar bloeien vergeet-mij-nietjes, gevolgd door klaprozen en in de zomer door stokrozen, die de tuin dan een heel natuurlijk karakter geven. Vijver met waterval. Albizia is een zuiderse slaapboom die de 3 zomermaanden in bloei staat en ons klimaat aankan. In deze tuin staan er enkele varianten, naast andere exoten zoals enkele palmen Trachycarpus fortunei en Chamaerops Humilis, ook Yucca liniaris Azul, Yucca rostrata, Tetrapanax, een vol veld met Romneya coulteri, verschillende soorten Phormium, Podophyllum, Paulownia, bosje van Musa basjoo (bananenbomen, soms in bloei), enkele verschillende Lagerstroemia, Ceanothus, Fremontodendron, Diospyros, Clethra, Callistemon, Brahea armata, Pawpaw en natuurlijk Albizia (waarvan eentje van 20 jaar oud. Al deze planten staan wel degelijk in volle grond!

Tuin van de toekomst 

Onder de sparren werd een haag gemaakt van al het houtafval zodat het niet verbrand of versnipperd moet worden. Goed voor vogels en egels. Composteren gebeurt hier ook in de schaduw. Een grote kastanjeboom met lage takken beidt een ideale verkoeling tijdens hittegolven. Deze tuin geeft je het gevoel dat je in zuiderse oorden vertoeft. De exotische planten gecombineerd met inheemse planten in een natuurlijke opstelling, voelen zich goed in het wijzigend klimaat. Een robotmaaier houdt de tuin achteraan netjes. 

Openingsdata

Openingsuren

10u30 tot 18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

gratis

Prijs voor niet-leden

gratis

Praktische info

Contact

Filip
Moortgat

Tuin info

Tuintype

Collectietuinen
Andere tuinen

Subtype

Exotische tuin

Oppervlakte

35 are

Leeftijd van de tuin

30 jaar

Creatie

Eigen creatie

Extra info

Groepen op afspraak
Deels rolstoeltoegankelijk

Adres

Wegbeschrijving

Vanaf E40 Gent, afrit De Pinte: De N60 richting Oudenaarde-Ronse volgen, na ± 26 km linksaf (Turkije).

Vanaf E40 Kortrijk, richting Gent: afrit Deerlijk nemen en richting Ronse blijven volgen tot afrit Zottegem, vervolgens linksaf aan de verkeerslichten en daarna de eerste straat rechts.

De tuin ligt op een zijbaan vanaf de N60 tussen Oudenaarde en Ronse (dichter bij Ronse dan bij Oudenaarde). In het begin van de straat staan een bord 'Enkel voor aangelanden', als Open tuinenbezoeker mag je deze weg gebruiken.