Hendrik en Viviane De Bruyne

Omschrijving

De Berceau

Binnentuin met vijver, terras en overdekte zithoek. Via de berceau wandel je langs de groentetuin met serre tot in de tuinkamers. In deze tuinkamers vind je o.a. dakplatanen met hangmat, vaste plantenborders met veel planten op naam, een binnentuin met verzonken terras, een hostaborder met meer dan 100 soorten. Daarnaast wandel je naar de 40 m lange Echinaceaborder met een 650-tal planten. In deze border vind je een collectie van circa 200 soorten op naam en circa 100 soorten eigen selecties. De Berceau is terug te vinden op PlattelandsTV: plattelandstv.be/video/tuin-passie-de-berceau-oostkamp, op facebookpagina De berceau en in tal van tuinreportages in Libelle, Groei en Bloei en Tuinseizoen.  

Tuin van de toekomst - Water

In de Echinacea border kozen we voor een pad in gras en niet voor verharding. Het regenwater dat afstroomt van de serre wordt opgevangen in een regenwaterput dat kan gebruikt worden in drogere periodes.  

Evenement

Keramiek in de tuin

Openingsdata

Openingsuren

10u tot 18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

1 euro

Prijs voor niet-leden

2 euro

Extra's

gratis drankje

Parkeerinformatie

Er is parking aanwezig. 

Praktische info

Contact

Hendrik en Viviane
De Bruyne

Telefoon

Tuin info

Tuintype

Collectietuinen

Subtype

Echinacea

Oppervlakte

16 are

Leeftijd van de tuin

25 jaar

Creatie

Eigen creatie

Extra info

Deels rolstoeltoegankelijk
Thema in de tuin
Groepen op afspraak

Adres

Wegbeschrijving

Vanaf kerk Oostkamp: richting Brugge, aan het rondpunt rechtdoor, dan de eerste straat rechts (E. Welvaertstraat, 50 m voor het benzinestation ‘Gabriëls’).