Hubert Vanacker

Omschrijving

De Kalberg

Rond de woning ligt de siertuin, in 1980 aangelegd door Jan Van Wassenhove, hierbij sluit een landschappelijke verzameltuin aan van 2 ha waar je langs brede graspaden rustig wandelt tussen eilanden met (zeldzame) bomen en struiken, bodembedekkers en vaste planten door de eigenaar, fervent bomenliefhebber, in de loop der jaren aangeplant en tot een harmonieus geheel gevormd. 

In dit kleine arboretum vraagt de uitgebreide verzameling van bijzondere esdoorns (Acer) de aandacht maar ook aan de verscheidenheid van Cornus, Cercis, Nyssa, Sassafras, Liquidambar en vele andere schoonheden kan je niet achteloos voorbijgaan. 

Tijdens de wandeling daal je af naar een wat minder gestructureerd gedeelte van de tuin: een moerassige zone met aangepaste beplanting en natuurlijke vijvers, tot aan de oever van de Mandel met een verassend zicht op de Mandelvallei. 

Tuin van de toekomst

Het gemulched blad van de bomen wordt tussen de aanplanting verspreid. De tuin bestaat uit een zandgrond die afzakt naar de moeraszone waar een kleilaag aan de oppervlakte komt. De vijvers hebben nooit watergebrek. 

Openingsdata

Openingsuren

10u tot 18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

2 euro (Kom op tegen kanker)

Prijs voor niet-leden

4 euro (Kom op tegen kanker)

Praktische info

Tuin info

Tuintype

Collectietuinen
Architecturale en landschapstuinen

Subtype

Bomen

Oppervlakte

2 hectare

Leeftijd van de tuin

40 jaar

Creatie

Tuinarchitect J. Van Wassenhove

Extra info

Deels rolstoeltoegankelijk
Groepen op afspraak

Adres

Wegbeschrijving

E17 afrit Waregem richting Ingelmunster

A17 Izegem richting Waregem

In Oostrozebeke volg "kipko"