Karlien Heremans

Description

Een gelijkvloers appartement met tuin werd 8 jaar geleden omgevormd tot een aangename woning voor twee. De totaalrenovatie van het appartement met de uitbreiding achteraan, het ontwerp van de tuin en het wisselen van de leeffuncties naar de achterzijde op het westen, hebben ervoor gezorgd dat in dit appartement de nodige lichtinval en ruimtelijkheid werden gecreëerd. De tuin werd omgetoverd van een lege woestenij tot een groene stadsoase. Ondanks de beperkte oppervlakte is er ruimte om te ontspannen, te spelen en voor te plukken. Door het toevoegen van een gevarieerde mix aan beplanting zowel in schaduw als zon ontstaat door de seizoenen heen een boeiend beeld van kleur, bloem, vruchten, herfstverkleuring en winterbeeld. Elk seizoen valt er wat te zien en te beleven. 

Tuin van de toekomst - Water

Water kan zoveel mogelijk natuurlijk infiltreren in de tuin. In de bosrandborder is een kleine waterinfiltratiezone verwerkt waar in de toekomst de afwatering van een nieuw te plaatsen tuinberging op wordt aangesloten. Ook het afkoppelen van het regenwater naar een regenwaterton voor recuperatie staat op de planning. 

Openingsdata

Hours info

10u tot 18u

Member price

gratis

Non-member price

gratis

Parking information

Betalend parkeren op de Boekenberglei. Er is altijd plaats vlakbij.

Praktische info

Tuin info

Tuintype

Klimaat- en ecologische tuinen
Architecturale en landschapstuinen
Andere tuinen

Subtype

Stadstuin, architecturale tuin

Oppervlakte

0,80 are

Leeftijd van de tuin

8 jaar

Creatie

eigen creatie voor ontwerpbureau studio k

Extra info

Nieuwe tuin
Thema in de tuin
Groepen op afspraak

Adres

Wegbeschrijving

De tuin is gelegen aan de Boekenberglei 168. Dit is een appartementsgebouw. Je belt aan bij Karlien Heremans (onderste bel) en krijgt dan via de woning toegang tot de tuin. 

De locatie is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer via Berchem station waar je tram 9 neemt richting Silsburg. Afstappen aan de halte Cruyslei. Je wandelt mee in de richting dat de tram wegrijdt en gaat de eerste straat rechts (niet oversteken), de boekenberglei in. Daar vind je nr. 168.