Mia Moreaux

Omschrijving

Over een toegangsbrug kom je in contact met een glooiende semi-wilde tuin.  Vertrekkend uit een bronnetje ontspringt een kabbelend beekje met prachtige oeverbeplanting, het voert je naar een kom.  Een bronzen watersculptuur brengt er zuurstof in het water.  Kronkelend loopt het beekje over in de mooie vijver, waar waterlelies zorgen voor verpozing van tientallen groene kikkers. Vanuit een knusse zithoek kun je er genieten van bronzen en marmeren beelden.  Pure zen. 

Omgeven door talrijke heesters en bloemen uit grootmoeders tijd kom je er vanzelf tot rust. Dit is ook wat het sculpturaal werk van Mia Moreaux uitstraalt.  Vanuit een krachtig sierlijke beweging, opgebouwd rond een opening, voeren je ogen je naar boven toe.  Meditatief droom je verder.  Deze sculpturen staan soms vrij opgesteld in een grasveld, soms zijn ze geintegreerd in een border. Voorbij appelbomen slingert een pad, langs de heerlijk geurende Rosa Rugosa, je naar een klein stukje bos. Van op de vele zithoekjes en terrassen kun je heerlijk genieten van de zowel monumentale als kleinere beeldhouwwerken van Mia Moreaux en terzelfdertijd genieten van een prachtige tuin van 4.500 m2, opgebouwd in verschillende niveau's, met beekjes, een vijver, kleurrijke borders, sierlijke heesters, appelbomen en majestueuze eiken.  Overal ontdek je hier nog planten uit een lang vervlogen tijd.

Tuin van de toekomst

Deze tuin is zeer aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Bepaalde kruiden en planten laten we wandelen in de tuin.

Evenement 

Tentoonstelling van het werk van Mia Moreaux: beelden in brons en marmer alsook schilderijen op basis van natuurlijk pigment.

Openingsdata

Openingsuren

14u tot18u30
1 september 10u tot18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

gratis

Prijs voor niet-leden

gratis

Parkeerinformatie

Er zijn twee afzonderlijke parkeerplaatsen beschikbaar en verder is er parking op 50 m langs de Bourgognestraat. 

Praktische info

Tuin info

Tuintype

Kunst in de tuin
Andere tuinen

Subtype

Vijvertuin

Oppervlakte

45 are

Leeftijd van de tuin

26 jaar

Creatie

Eigen creatie

Extra info

Deels rolstoeltoegankelijk
Thema in de tuin
Groepen op afspraak

Adres

Wegbeschrijving

Komende via E40, afrit Jabbeke of komende vanuit Oostende of Torhout N33 of Westkust, afslag Gistel tot Westkerke-dorp en aan rondpunt rechts naar Eernegemsestraat nemen. Parkeer op 50m van de tuin in de Bourgognestraat.