Ruud De Cock en Gilbert Verbeerst

Omschrijving

De Lavendee

Landelijke, naturalistische bloementuin. De tuin heeft geen gazon. Hij bestaat uit weelderige borders met planten uit alle werelddelen. Er is een harmonisch evenwicht tussen zon- en schaduwborders. Een vijver en enkele kleinere waterelementen geven een extra dimensie aan de tuin. Er is een grote biodiversiteit gecreëerd zodat het natuurlijk leven alle kansen krijgt. Er zijn verschillende terrassen die elk hun eigen sfeer hebben. De tuin staat voor natuurlijkheid, creativiteit, sfeer en intimiteit. Tijdens de open tuindagen is er een brocante happening, een tentoonstelling van metalen tuinsculpturen en papierkunst. U kunt tevens verpozen met een lekker drankje op ons gezellig tuinterras ten midden van de bloemenpracht.

Tuin van de toekomst - water

Er zijn diverse waterelementen in de tuin. De sloot staat in het voorjaar en de zomer meestal droog. Om te voorkomen dat het water in het regenseizoen naar het riool loopt wordt hij afgedampt zodat hij een tijdje fungeert als waterbuffer voor de tuin. Er is een deels boven de grond opgebouwde kleine vijver met vissen maar ook een weelderig begroeide grote vijver, met moerasgedeelte waar je een mooie mix vindt tussen inheemse- en uitheemse planten. Om het natuurlijk leven alle kansen te geven kozen we ervoor om hier geen vissen uit te zetten. Kikkers, salamanders en allerhande kleinere waterdieren vonden er ondertussen hun thuis. Af en toe komen er waterhoentjes op bezoek, vogels komen er een bad pakken, egels lessen er hun dorst, libellen zetten er hun eitjes af en vleermuizen jagen er op muggen. Verder is er nog een muur fontein op het livingterras en een fontein ornament in de voortuin. Om de verdamping van water in de borders te beperken wordt alle tuinafval gehakseld en tussen de planten verdeeld. Bij nieuwe aanplantingen wordt er compost en betoniet in het plantgat voorzien.

Evenement

Brocantehappening, expositie metalen sculpturen en papierkunst.

Openingsdata

Op afspraak individuen (enkel in juli en augustus)

Openingsuren

10u tot 18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

1 euro

Prijs voor niet-leden

2 euro

Extra's

Op afspraak individuen 3,5 euro, groepen 4 euro/persoon, inclusief een drankje.

Parkeerinformatie

Parkeren kan in de Zandestraat. Gelieve de Lavendee niet in te rijden.

Praktische info

Contact

Ruud
De Cock

Tuin info

Tuintype

Collectietuinen
Klimaat- en ecologische tuinen
Kunst in de tuin

Subtype

Collectie vaste planten, vijvertuin, tuinkunst

Surface

15 are

Age

25 jaar

Creation

Eigen creatie

Extra info

Thema in de tuin
Groepen op afspraak

Adres

Directions

E40 afslag 5. Volg de weg tot in Moere en sla rechtsaf naar de Provincieweg. Sla linksaf naar de Zandestraat, daarna rechtsaf naar de Wulfaertdijk, 350 meter verder kan je linksaf slaan naar de Lavendee.