Walter en Annie Meyers-Plompen

Description

Tussen bos en vijvers

Het tuindeel voor het huis is dichtbegroeid en min of meer ongetemd. Daarna verschijnt de bloementuin. Deze heeft talrijke vaste plantenborders met planten van zowel wilde als gekweekte origine. Ze groeperen zich in een ruimte die ongedwongen gestructureerd is en natuurlijk oogt. De twee flinke, natuurlijke vijvers zijn stille getuigen van de vochtige tot natte biotoop, typisch voor deze tuin. De tuin is in juli en augustus op zijn mooist. De tuin is deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Tuin van de toekomst - water 

Deze tuin heeft een zand-leemgrond met in de winter een hoog grondwaterpeil. Er wordt bijna niet bemest maar wel gebruik gemaakt van compost. Om uitdroging tegen te gaan is de bodem nergens onbedekt. De eigenaars gaan voor een ecologische aanpak. Er is veel aandacht voor inheemse bomen, vaste planten (ook cultivars) en struiken, belangrijk voor de fauna. De vele verborgen hoekjes met plantenresten worden trouwens druk bezocht door allerhande diertjes. Schaduw komt zowel van hoge als lage bomen en van hoge struiken. In die zones staan ook de schaduwminnende bloemen en planten. 

Openingsdata

Hours info

29 en 30 juni en 1 september: 10u tot 18 u,
14 juli en 11 augustus 13u tot18u
of na afspraak via mail of telefonisch contact (bij voorkeur tussen 21 en 22 uur)

Member price

1 euro (t.v.v. Pelicano, organisatie voor bestrijding van kinderarmoede)

Non-member price

2 euro (t.v.v. Pelicano, organisatie voor bestrijding van kinderarmoede)

Praktische info

Contact

Walter en Annie
Meyers-Plompen

Telefoon

Tuin info

Tuintype

Collectietuinen
Klimaat- en ecologische tuinen

Subtype

Collectietuin vaste planten

Oppervlakte

35 are

Leeftijd van de tuin

25 jaar

Creatie

Eigen creatie

Extra info

Deels rolstoeltoegankelijk
Thema in de tuin
Groepen op afspraak

Adres

Wegbeschrijving

E313: afrit 19, N14 richting Malle, na 4 km rechts Pulderbos, na 1,2 km links (Dorp), tweede straat uiterst rechts (Eikenlaan), derde straat links (Fazantenlaan). Tuin aan hoek rechts op het einde.