Walter Rottiers

Omschrijving

Voortuin met heide en wat buxus, ook in potten. Geleide platanen overschaduwen de oprit. Een zitbankje onder de notelaar aan de begroeide gevel van de fermette zorgt voor een romantische sfeer. In de achtertuin met de centraal gelegen vijver, waan je je midden in de natuur, een beetje de Hamse Bunt!
De tuin is deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers, vrij smalle doorgang naar het huis.

Tuin van de toekomst -water

Om uitdroging van de bodem tegen te gaan mulchen we vooral met afgeknipte grassen verkregen uit de wintersnoei. We passen ook bodembedekkers toe met een voorkeur voor Geranium macrorrhizum. 

Vijver met moerasfilter. 'Grotere' waterpartij  waarin twee kleinere waterpartijen (waaronder moerasfilter) instromen. Nog apart ook twee kleinere vijvertjes.. Het water met de aansluiting naar de oevers doet telkens heel natuurlijk aan. Grotere vissen zoals koi's ...zijn niet van toepassing!!! De bedoeling is een stukje natuur te creëren waarbij niks te merken is van filters, buizen...

Openingsdata

Openingsuren

10u tot 18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

gratis

Prijs voor niet-leden

gratis

Praktische info

Contact

Walter
Rottiers

Tuin info

Tuintype

Andere tuinen

Subtype

Vijvertuin

Oppervlakte

13 are

Leeftijd van de tuin

43 jaar

Creatie

eigen creatie

Extra info

Thema in de tuin
Groepen op afspraak
Deels rolstoeltoegankelijk

Adres

Wegbeschrijving

Vanaf markt Hamme: aan rondpunt richting Waasmunster volgen, langs bejaardenhuis, post en politie nog 1,5 km volgen tot café ‘De Bierhoeve’. Rechts hiervan ligt de Waterstraat.