webinars 2024

Het thema van open tuinen 2024 is water. In een reeks van 4 webinars gaan we verder in op dit boeiende en veelzijdige thema. De eerste twee webinars kan je reeds op onze website bekijken.

De volgende twee volgen na de zomer. 

lokker open tuinen 2024 water

Download gratis onze waterbrochure!

Boordevol tips over het gebruik van water in eigen tuin!

Aanhoudende droogte, warme zomers en hevige plensbuien zullen in de toekomst vaker voorkomen. Dat het klimaat wijzigt, is duidelijk.

Water vormt een cruciaal element in dit verhaal. Hoeveel leidingwater gebruik je als consument? Hoe kan je regenwater optimaal benutten? In onze gratis brochure vind je slimme tips om zelf eenvoudig het verschil te maken in het waterverhaal.

Liever kijken in plaats van lezen?

Bekijk dan dit filmpje met Wim Collet, landschaps- en tuinarchitect en tevens deelnemer Open tuinen. Hij zet enkele haalbare ingrepen op een rijtje zodat je meer regenwater kan opvangen én vasthouden in je tuin. Laat je inspireren door zijn visie op beplanting, waterinfiltratie, gazon en verharding. Met tal van praktische tips en concrete voorbeelden ga jij straks zelf aan de slag om water te laten groeien in je tuin, hoe groot of klein die ook is.