Titel

't Werkkot

Introductie tekst

t Werkkot is een fysieke plek in een dorp, gedragen door een open vrijwilligerswerking, waar dorpsbewoners werkmaterialen kunnen uitlenen om te klussen, repareren of renoveren. In deze gereedschapsbibliotheek wordt niet alleen gereedschap gedeeld, maar ook kennis en ervaring rond werkmateriaal en klussen. Het is een plek waar klussers samenkomen, tips en advies geven en krijgen. Dorpsbewoners zetten er hun talenten in en geven workshops. Daarnaast zijn er ook opleidingen voor de vrijwilligers en leden. De vrijwilligers en leden zijn van essentieel belang om het concept vorm te geven, initiatieven op te zetten en bij te dragen aan de sfeer. Iedereen is welkom!

Logo 't werkkot

Dankzij subsidies van de provincie Limburg, Vlaanderen en Europa, gaan we aan de slag in 3 gemeentes in de regio Kempen & Maasland (Limburg). We gaan er op zoek naar mensen die geloven in een gereedschapsbibliotheek en zin hebben om mee na te denken over hoe die er dan precies moet uitzien.

We hebben hiervoor een partnerschap opgezet met De Transformisten. Zij zijn expert op het vlak van deelinitiatieven en zullen de opstartende bibliotheken ontzorgen op vlak van verzekering, structuur en organisatie.

Laatste nieuws over dit project