Bij Ferm en Landelijke Gilde Heist "Zit-Je" Goed!

van 1/05/2024 tot 15/09/2024 van 0:00 tot 0:00
Enkel op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
Landelijke Gilde Heist-Op-Den-Berg
Een volgend project van Landelijke Gilde Heist. Na de fietsen en vorig jaar de kaders volgt nu het project 'zit je goed'
Bij Ferm en Landelijke Gilde Heist "Zit-Je" Goed!
Bij Ferm en Landelijke Gilde Heist "Zit-Je" Goed!
van 1/05/2024 tot 15/09/2024 van 0:00 tot 0:00
Enkel op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag

Dat onze verenigingen artistieke leden telt, heeft iedereen kunnen ondervinden tijdens de wandel- en fietstochten langs de versierde fietsen in 2022 en de decoratieve kaders in 2023. De talloze commentaren van voorbijgangers deden deugd.

Na ‘Fietsen in een Ferm Landelijk Heist’ en ‘In een Ferm Landelijk Kader te Heist’ kunnen we het volgend jaar onze creativiteit kwijt in het nieuw gezamenlijke project:
‘Bij Ferm en Landelijke Gilde Heist ‘Zit-Je’ Goed!’
Met dit nieuw project willen we onze voortuinen aankleden met een versierd ‘Zit-Je’ in alle mogelijke vormen. Of het nu een gewone stoel is, een oude sofa, een oude schommelstoel of een houten krukje, alle zitjes zijn goed om je creativiteit te botvieren!.
Met dit nieuw project van Ferm en Landelijke Gilde willen wij onze leden met elkaar verbinden en jou met onze twee levendige en bewegende verenigingen laten kennis maken op een leuke manier. De bedoeling is om de hele zomer lang, tussen 1 mei 2024 en 15 september 2024, zoveel mogelijk ‘opvallende’ ‘Zitjes’ in de voortuin te zien staan in Heist. Met jullie energieke en enthousiaste deelname moet dat zeker lukken!
Daarom een warme oproep aan alle leden van Ferm en Landelijke Gilde van Heist om een versierd zitje te creëren dat 5 maanden lang te bewonderen is in de voortuin of aan de voorgevel, zichtbaar vanop de straat.
Wat heb je nodig? Een fantasierijke geest, een oude stoel, groot of klein, een aantal houten latten om er een originele ‘zit’ mee te maken, wat ‘weggestoken schatten van op de zolder’, een likje verf, een lapje stof, afgedankte maar niet containerparkwaardige voorwerpen, een bloempje, een knuffeltje… handige vingers of helpende handen.
Laat jouw creativiteit zijn gang maar gaan: eenvoudig, kunstig, excentriek, kleurrijk, gerecycleerd, Ferm of Landelijk.
Ondertussen kennen we allemaal wel de weg op internet om nieuwe ideeën te zoeken!
Van de deelnemende tuinen maken we weer een plan op met een wandel- en een fietsroute. Bij elke deelnemer plaatsen we een infobordje voor de voorbijgangers, met daarop een QR-code voor de wandel- en fietsroute.
Deze routes zullen ook gepubliceerd worden in Ons Boekske en verkrijgbaar zijn bij de Dienst Toerisme Heist.
Mensen kunnen dus eventueel even stilstaan bij je voortuin om je versierd ‘Zit-Je’ te bewonderen.
Tijdens je wandel- en fietstochten langsheen de deelnemende tuinen, kan je ook een waardering uitspreken aan de hand van een stembriefje of QR-code. Dit stembriefje kan je in de brievenbus steken bij één van onze werkgroepleden.
Wens je meer info bel dan even naar iemand van de werkgroep:
Mariette De Coux
0474 38 24 55
René Lambrechts
0499 21 93 69
Lief Eskens
015 25 05 73
Hugo Saelen
0473 56 83 06
Lutgard Kerkhofs
015 23 03 82
Paul Van Doninck
0474 95 90 09
Op zaterdag 12 oktober 2024 sluiten we het project Bij Ferm en Landelijke Gilde Heist ‘Zit-Je’ Goed af met een ‘Zit-Je’ Goed feest waarop de foto’s van al de deelnemende tuinen getoond zullen worden.
Maar informatie over het verloop van deze activiteit en het plan van de wandel- en fietsroute vind je in Ons Boekske van april zodra alle inschrijvingen binnen zijn.
Zin om mee te doen? Schrijf je dan in voor 16 maart 2024 bij Hugo en Mariette Saelen – De Coux: hugo.saelen@gmail.com of 0473 56 83 06 of mariette.de coux@telenet.be of 0474 38 24 55