COMPOSTELAWANDELING te Lier

20/04/2024 van 12:30 tot 18:00
Landelijke Gilde Booischot
We trekken dit jaar terug naar het provincie stadje Lier voor onze stadswandeling. Een nieuw pareltje, de Compostella-wandeling. En deze spreekt tot de verbeelding. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die ooit de tocht gewaagd heeft richting Compostella of je speelde misschien ooit zelf met de gedachte. Ook in Lier passeert er een stuk van deze pelgrimstocht. Ga je mee op ontdekkingstocht ?
COMPOSTELAWANDELING te Lier
COMPOSTELAWANDELING te Lier
20/04/2024 van 12:30 tot 18:00

De Via Brabantica doorkruist Lier via de Lisperpoort, de Sint-Jacobskapel richting het begijnhof. De bronzen sint-jacobsschelpen,het symbool voor de pelgrims, wijzen de weg naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela en behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. 

Op bedevaart gaan was vroeger een straf of boetedoening. Nu leggen jaarlijks nog duizenden pelgrims deze route af. We kunnen proeven van een stukje van deze tocht. Een vleugje geschiedenis, gespijsd met anekdotes en wetenswaardigheden over het fenomeen ‘pelgrimeren’.
Na de wandeling en boetedoening (grapje)  is er de mogelijkheid om onze inwendige mens te versterken. Hiervoor gaan we naar de Koenie Koenie BBQ Bar. Dit is een gezellig, nieuw BBQ restaurant in het stadscentrum van Lier. Zowel echte vleeseters als veganisten kunnen hier hun gading vinden. Van ribben en tomahawk tot vegansalad en chili sin carne maar ook aan de kids is er gedacht.