De Leiekronkel 2024 gaat door op 15 augustus

15/08/2024 van 9:00 tot 18:00
Landelijke Gilde Machelen Aan De Leie
Meer informatie volgt later
De Leiekronkel 2024 gaat door op 15 augustus
De Leiekronkel 2024 gaat door op 15 augustus
15/08/2024 van 9:00 tot 18:00

Dit jaar organiseren KLJ, KVLV en Landelijke Gilde Machelen a/d Leie al hun 28ste editie van de 'Sneukeltoer: de Leiekronkel te Machelen en omstreken'!!

Ondertussen reeds een begrip als 'de' ontspannende fietsdag op 15 augustus . Het belooft zoals ieder jaar een leuke fietsdag te worden!
Een gekende formule: we starten met ontbijt om 9u00 of om 9u45, aperitief, middagmaal, sneukelen en avondmaal is allemaal inbegrepen.

We fietsen de volledige dag in de Leiestreek, waar je volop kan genieten van het landschap en de open ruimten in de streek van schilder Raveel. Wie herinnert zich niet het land van 'de paradijsvogels'?  Wie kent schilder Roger Raveel? De Leiestreek met zijn oude kronkelen meanders. Ken je het gedenkteken in Machelen van wielrenner Frans De Mulder? Wie herinnert zich nog op AVS de televisiereeks 'Aan de oevers van de Leie' met de familie 'Goetgebuers'. Misschien wil je wel je eens het gedicht zien van Gerard Reve op de herdenkingsmuur in Machelen ... met of zonder het woord 'anders'?

Als je de streek met de fiets verkennen zal, dan kan je het geen toeval vinden dat het zich hier allemaal afspeelde ... De Leiestreek is immers gekend in deze omgeving voor zijn oude kronkelende meanders. De Machelse dorpskern is recent volledig vernieuwd, echt de moeite waard! Er wordt een speciaal vlak parcours uitgestippeld van 2 lussen (een voormiddag- en een namiddagtrip) van elk ongeveer 25 km langs de mooiste plekjes van de Leiestreek. We loodsen jullie langs de meest rustige fietspaadjes door de dorpjes en hun bezienswaardigheden in de omgeving.
Alle info op www.leiekronkel.be  ( hier kan je vinden hoe in te schrijven )