De Wase Plattelandssafari

2/06/2024 van 11:00 tot 18:00
Landelijke Gilden Sint-Niklaas
NIeuwe recreatieve wandeltocht en fietstochten door het Wase Platteland, waarbij we op zoek gaan naar 'the big five' van het Wase Platteland.
De Wase Plattelandssafari
De Wase Plattelandssafari
2/06/2024 van 11:00 tot 18:00

De Wase Plattelandssafari (2 juni 2024 is een gloedniieuw regionaal evenement waarbij in de gemeenten in en rond Sint-Niklaas samenwerkingen met vrijwilligers (ook niet-leden) worden opgezet om het platteland in de kijker te zetten. De naam ‘Plattelandssafari’ zet in op 5 troeven ‘the big five’ op het platteland, nl. (1) dorpen vol mensen, (2) landbouw en lokale economie (3) landschap en natuur, (4) erfgoed en tradities en (5) lokale hoeve- en streekproducten. Dit evenement wil stedelijke en plattelandsburgers samenbrengen en hen die 5 troeven doen beleven en laten nadenken over de relatie stad-platteland.

Hiervoor hebben we een 4-tal mooie 3-tal mooie fietsroutes met afstanden van 15, 35 en 60 km opgemaakt, waarbij we de troeven van het Wase platteland rondom Sint-Niklaas in de schijnwerpers zetten. Ook stippelden we een mooie wandeling uit in de buurt van Sint-Pauwels, zodat iedereen aan zijn trekken kan komen.
Aanbod van tochten:
• Wandeltocht voor gezinnen – 8 km
• Fietstocht voor gezinnen – 15 km
• Ontdekkingstocht door het Waasland – 35 km
• Ontdekkingstocht door het Waasland – 60 km
Onderweg zijn er heel wat attracties: de kapel van de wielertoeristen, brouwerij ‘t 4kant, de bruggen over het Stekens Vaardeken, de Belgisch-Nederlandse grens, de Oude Statie in De Klinge, het dorpje Meerdonk, de Bloempothoeve, enz. Te veel om op te noemen.
We zorgen onderweg voor de inwendige mens en gaan zo veel mogelijk met lokale producten aan de slag. Op elke stopplaats kun je genieten van gezellige leute en drankjes.