Hagelandse Gordel

21/07/2024 van 8:00 tot 14:00
Landelijke Gilde Geetbets - Rummen
Op de derde zondag van juli kan je traditioneel gaan fietsen bij Landelijke Gilden in het Hageland. Er is een grote ronde langs alle startplaatsen, maar iedere startplaats biedt daarbovenop nog een kleine en een middelgrote ronde aan. Vertrekken kan in Assent, Bunsbeek, Glabbeek, Hoeleden, Kortenaken en Herk-de-Stad.
Hagelandse Gordel
Hagelandse Gordel
21/07/2024 van 8:00 tot 14:00

Op de derde zondag van juli kan je traditioneel gaan fietsen in het Hageland. Er is een grote ronde (75 km) langs alle startplaatsen, maar iedere startplaats biedt daarbovenop nog een kleine (25 km) en een middelgrote (50 km) ronde aan.

Het is de zestiende editie van dit prachtig fietsevenement. De tocht voert je traditioneel door het ongekende maar zeer mooie landschap tussen Diest, Tienen en Zoutleeuw. Je rijdt verder door een zeer rustige akkerbouw- en fruitstreek met kleine dorpen en echte plattelandsgemeenten zoals Kortenaken, Geetbets, Glabbeek en Bekkevoort.
Vertrekken kan in Assent, Bunsbeek, Kapellen (Glabbeek), Hoeleden, Kortenaken en Herk-de-Stad. Bovendien is een mobiele fietshersteldienst mogelijk. Elke route start en eindigt op een land- of tuinbouwbedrijf. Geen zin om te fietsen? Ook dan meer dan welkom hier!
De startplaatsen:
Assent: akkerbouwbedrijf Vandebroeck, Koningbos 17
Bunsbeek: fruitbedrijf Vanherwegen, Oplintersesteenweg 22A,
Kapellen (Glabbeek): fruitbedrijf Veulemans, Groenstraat 2
Hoeleden (Kortenaken): akkerbouwbedrijf Huys, Hoeledensebaan 34
Kortenaken: melkveebedrijf Lemmens, Lapstraat 21
Herk-de-Stad: akkerbouw- en kalverbedrijf Vanschoenbeek-Adams, Dormaelswinningweg 2