Landschapfeestje

26/05/2024 van 13:00 tot 18:00
Landelijke Gilde Dikkelvenne-Baaigem-Vurste
Kom ons bezoeken op onze stand aan de Duiventoren op het Domein Borgwal, draai aan het rad en win leuke prijzen.
Landschapfeestje
Landschapfeestje
26/05/2024 van 13:00 tot 18:00

Welkom op zondag 26 mei van 13 tot 18u op kasteeldomein Borgwal in Vurste voor een leuk en boeiend programma, voor jong en oud!

Aan de duiventoren maak je kennis met de Rodelandpartners, Ebergiste-Borgwal en andere organisaties die bouwen aan het landschap. Volg een wilde kruidenworkshop, ga voor een fris bloemenkapsel, proef van heerlijk korteketen-ijs en kom meer te weten over het uniek historisch erfgoed rondom je! In de Borgwalhoeve geniet je van een drankje en lekkere taart.
Ga op wandel in Vurste langs trage wegen. Op de wandellus van 5 of 6,5 km (vertrek ts. 13u en 15u30) maak je kennis met de boswachter van het Ganzendambos, bijenvriendelijke bloemenranden, een ijskelder met vleermuizen, een kiwibessenveld en een hoeve met schapen en geitjes.
Wij van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen lanceren er onze nieuwe fietsroute langs houtig erfgoed in Gavere. Met de ErfgoedApp ga je zelf op zoek naar oude bomen, hagen of struiken.
Locatie: Ebergiste-Borgwal, Leenstraat 31 in Gavere. De wandel- en fietstocht starten hier, meer info krijg je aan de infostand.
Deelnemen is gratis Graag vooraf inschrijven via www.rodeland.be