Paardenprijskamp Schriek

11/08/2024 van 8:00 tot 16:00
Landelijke Gilde Schriek
Op zondag 11 augustus 2024 organiseert Trekpaard Jeugd VFBT ism Landelijke Gilde Schriek de 4de Prijskamp voor Trekpaarden in Schriek (deelgemeente Heist-op-den-Berg). De keuring gaat door op het plein voor de kerk aan de Leo Kempenaersstraat.
Paardenprijskamp Schriek
Paardenprijskamp Schriek
11/08/2024 van 8:00 tot 16:00

Reeds voor de 4de keer zal in Schriek een prijskamp voor Belgische Trekpaarden gehouden worden. Ditmaal op zondag 11 augustus vanaf 09.30 uur op het plein voor de kerk aan de Leo Kempenaersstraat. De organisatie Trekpaard Jeugd VFBT beleefde vorig jaar een topeditie met maar liefst 102 ingeschreven trekpaarden!
Kwantiteit en kwaliteit gaan zo op 11 augustus hand in hand.

Naast de prijskamp kan er een tochtje met de huifkar meegereden worden, getrokken door twee Belgische trekpaarden, en ook een ritje op de rug van zo’n grote kolos zal zorgen voor glunderende kindergezichtjes. Verder verzorgt de hoefsmid een demonstratie van warm beslag waarbij het hoefijzer ter plekke gesmeed wordt.
Voor de  veulentjes die dit jaar geboren werden, zal het veelal hun eerste keuringdeelname zijn met ongetwijfeld de nodige bokkesprongen! Voor hen is het in de eerste plaats een belangrijke oefening en voor de fokkers een goede maatstaf, want deze jaargang is de toekomst van de fokkerij.