schermtijd voor gezinnen

1/10/2024 van 19:00 tot 21:00
Landelijke Gilde Balen
Vaak is er in gezinnen onduidelijkheid wat nu goed is voor het kind of gezin aangaande de tijd besteed aan de moderne media-apparaten. Een deskundige terzake komt hierover een toelichting geven en hoe men hiermee kan omgaan in een gezin
schermtijd voor gezinnen
schermtijd voor gezinnen
1/10/2024 van 19:00 tot 21:00

In deze voorstelling kijkt ‘Digisaurus’ op een kritische maar tegelijk ook positieve blik naar de aantrekkingskracht van games, sociale netwerken, vloggers ... Hoe moeten we onze kinderen en jongeren opvoeden om enerzijds weerbaar te zijn tegen de negatieve effecten van al deze media, maar hoe kunnen we hen ook optimaal voorbereiden op een samenleving die steeds meer digitaler is? Digisaurus geeft je tips hoe jij als (groot)ouder de connectie kan maken met de digitale leefwereld van je (klein)kinderen. En zoeken naar manieren om er mee om te gaan als het toch eens fout loopt.

Digisaurus bestaat uit drie enthousiaste sprekers (Bert, Wouter en Davy) die vertellen hoe je als gezin omgaat met de moderne, digitale leefwereld van kinderen en jongeren. Dat doen ze door van ouders minder 'dinosaurussen' te maken. Vandaar het woord Digisaurus: iemand met goesting om digitale media op een positieve manier in te zetten bij de opvoeding.