Menu

Terug naar Campagnes >Nationale Streekzoektocht

Welkom in Londerzeel
Het pure platteland van de Brabantse Kouters

 

Van begin juni tot midden september trekt de Nationale Streekzoektocht van Landelijke Gilden naar het prachtige dorp Londerzeel, in de groene gordel rond Brussel. De startplaats ligt in deelgemeente Steenhuffel, een uitgesproken plattelandsgemeente met in het centrum de bekende Brouwerij Palm.

Het wordt een verrassende ontdekkingstocht langs uitgestrekte velden, weilanden, Brabantse trekpaarden, kastelen, de dijk langs de Grote Molenbeek, erfgoed en cultuur. Londerzeel grenst met deelgemeente Malderen aan twee andere provincies. We plannen dus zeker een bezoek aan het drieprovinciƫnpunt Vlaams-Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Onderweg krijg je een kijk op het leven van de lokale landbouwers, die onder andere streekproducten als witloof en asperges telen.

Kom het allemaal ontdekken met de wagen, maar bij voorkeur met de fiets. Voor jonge gezinnen is er een zomerzoektocht voor kinderen, die de gemeente Londerzeel zelf traditioneel organiseert.

Meer informatie: vanaf begin juni op deze website en in Buitentips, de zomerse bijlage bij jouw ledenblad Buiten van 2 juni.