Menu

Terug naar Actualiteit >Aarschotse Buitenband zet op 31 juli in op nog meer beleving

Geschreven op 20 juli 2022. - Persartikel

Op zondag 31 juli kan je vanuit 6 startplaatsen rond Aarschot vertrekken voor een unieke fietstocht van 30 of 70 km. De Aarschotse Buitenband staat al verschillende jaren garant voor mooie, goed georganiseerde fietstochten en dit jaar doet de organisatie er nog een uniek extraatje bovenop: deelnemers die kiezen voor een korte, lokale toer van 30 km genieten onderweg van een bijzondere beleving.

Streekklassieker met nieuw sausje

De Aarschotse Buitenband op de laatste zondag van juli is al jaren een klassieker om al het moois uit de ruime streek rond Aarschot te ontdekken. De traditionele ingrediënten zoals een prima organisatie, een goed bewegwijzerde tocht en een warm onthaal blijven ook dit jaar overeind. Nieuw is dat deelnemers dit jaar kunnen kiezen tussen 70 en 30 km. De lange toer telt zo’n 70 km en leidt je via een mooie route langs de 6 startplaatsen, waar je halt kan houden voor een hapje of drankje. De korte toer telt zo’n 30 km en zoekt de lokale pareltjes op. Nieuw en extra leuk dit jaar is dat bij iedere korte toer een beleving inbegrepen is. Afhankelijk van je startplaats kan je onderweg een molen, het Sven Nys Cycling Center, streekmuseum de Reinvoart of een tentoonstelling van oldtimertractors bezoeken. Je ontdekt het allemaal op www.aarschotsebuitenband.be.

Praktisch

Op voorhand inschrijven is niet nodig en doe je ter plekke. Vertrekken kan op zondag 31 juli tussen 8 en 15 uur vanuit één van volgende startplaatsen:

•              Betekom: Parochiecentrum (Beekstraat 19)

•              Wolfsdonk: Onze School (Veerlestraat 7)

•              Schoonderbuken: Familieheem (Houwaartstraat – achter de kerk)

•              Sint-Pieters-Rode: Kloosterhof (Kerkplein 1)

•              Werchter: Transportbedrijf Van den Eynde (Preterstraat 52)

•              Wezemaal: Den Ateljee (Vlasselaarweg 16)

 

Fietsdeelname kost €5, kinderen t.e.m. 12 jaar mogen gratis meefietsen. Leden van Landelijke Gilden genieten van een korting van €2. In ruil zijn deelnemers verzekerd, kunnen ze zorgeloos fietsen a.d.h.v. van een goed bewegwijzerde route en genieten ze van een unieke lokale beleving, als ze kiezen voor de korte toer.

 

Alle informatie is te vinden op www.aarschotsebuitenband.be.