Menu

Terug naar Actualiteit >Aarschotse Buitenband zorgt op 25 juli voor sportief en smakelijk plezier met een coronaveilg concept

Geschreven op 29 juni 2021. - Persartikel, Fietsen en wandelen

Op zondag 25 juli kan je op 5 startplaatsen rond Aarschot terecht om te vertrekken op een unieke fietstocht van 30 kilometer. De Aarschotse Buitenband staat al verschillende jaren garant voor mooie, goed georganiseerde fietstochten en dit jaar doet de organisatie er nog een leuk extraatje bovenop: een heerlijk picknickpakket met lekkers uit eigen streek, geproduceerd door Korte Keten-producenten.

Vertrouwd recept, coronaproof sausje
De Aarschotse Buitenband op de laatste zondag van juli is al jaren een klassieker om al het moois uit de ruime streek rond Aarschot te ontdekken. De traditionele ingrediënten zoals een prima organisatie, een goed bewegwijzerde tocht en een warm onthaal blijven ook dit jaar overeind. Maar de organisatie maakte in 2021 van de nood een deugd en komt op 25 juli naar buiten met een aangepast corona-concept. Dankzij een reservatietool boek je op voorhand jouw tijdslot voor vertrek op één van de 5 startplaatsen. Zo kan alles vlot en veilig verlopen.

Smakelijk fietsen
Extra leuk wordt het met het heerlijk picknickpakket dat deelnemers kunnen bestellen voor onderweg. Hierin zit heel wat lekkers uit eigen streek, geproduceerd door lokale Korte Keten-producenten. Voor een meerprijs van 9 euro ontvang je als deelnemer twee heerlijke pistolets met hoevekaas, een kraakverse appelflap, een ambachtelijk appelsap, een appel-kerssapje en een stuk fruit. Dit alles verpakt in een handig koeltasje. Fietsend genieten van het mooie landschap en kunnen proeven van het lekkers dat er geproduceerd wordt; mooier wordt een fietstocht toch niet?

Praktisch
Vertrekken kan, na inschrijving, op zondag 25 juli tussen 8 en 15 uur vanuit één van volgende startplaatsen:

  • Betekom: Parochiecentrum Betekom (Beekstraat 19, 3130 Betekom)
  • Langdorp: FC Kapelleke (Oude Mechelsebaan 565, 3201 Langdorp)
  • Rillaar: Parochiezaal (Diestsesteenweg 315, 3202 Rillaar)
  • Werchter: Transportbedrijf Van den Eynde (Preterstraat 52, 3118 Werchter)
  • Wezemaal: Den Ateljee (Vlasselaarweg 16, 3111 Wezemaal)

Fietsdeelname kost €2 voor leden van Landelijke Gilden, maar ook niet-leden betalen slechts €4. In ruil ben je verzekerd, geniet je van een goed bewegwijzerde route en krijg je een wegbeschrijving mee nadat je je aanmeldde op de startplaats. Voor de heerlijke picknick betaal je slechts 9 euro extra. Ook die krijg je, indien besteld, mee op de startplaats.

Vooraf inschrijven is verplicht en kan tot 19 juli via www.aarschotsebuitenband.be.

De Aarschotse Buitenband is een organisatie van Landelijke Gilden regio Aarschot. Voor de editie van 2021 en de bijhorende inspanningen voor de Korte Keten werd er een activiteitssubsidie ontvangen van de Provinciale Landbouwkamer Vlaams-Brabant.