Menu

Landbouwbeleving

Vlaanderen telt nog 25.000 land- en tuinbouwbedrijven, goed voor 618.000 ha of 45 % van de Vlaamse oppervlakte. Er is dus niet naast te kijken. Wij zorgen ervoor dat er ook nog heel wat te beleven is, zowel op het platteland als op de boerderij. Er valt heel wat te beleven op en rond de boerderij

Veel Vlamingen zijn vrij onwetend over de hedendaagse landbouw. De vervreemding groeit, soms leidend tot onbegrip. Vandaar dat wij al vanaf 1980 een Dag van de Landbouw hebben, een campagne waarbij veel moderne en originele landbouwbedrijven hun deuren openzetten. Voor kinderen (niveau basisschool) is er het aanbod van Plattelandsklassen vzw. Activiteiten die buiten de school doorgaan en waarbij veel aandacht gaat naar landbouw.

Fietsen en wandelen langs boerderijen

Heel wat Landelijke Gilden werkten een landbouwleerpad of plattelandspad uit. Dit zijn wandel- of fietsroutes langsheen landbouwbedrijven waar heel wat weetjes en doe-dingetjes te beleven zijn. Een voorbeeld hiervan is het Bierbeeks Boerenbuitenpad.
 

Bezoek een boerderij

Innovatieve agrarische ondernemers beginnen de markt van de plattelandsbeleving te verkennen. Ze starten bijvoorbeeld met een Kijkboerderij.

Logeren op de boerderij

Ook Hoevetoerisme is al lang bekend en wordt sterk geapprecieerd. En ondertussen groeit het aanbod van bedrijven waar de aanwezigheid van de consument eerder regel is dan uitzondering: kinderopvang, feestjes, bedrijfsuitjes, inlevingsmomenten. Zelfs Groene Zorg.

Ons aanbod van activiteiten staat open voor iedereen. Leden Landelijke Gilden krijgen vaak gratis toegang of aan voordeeltarief.

Gerelateerde activiteitenBekijk alle activiteiten >

Dates filter: 
zondag, 22 september, 2019
Dag van de landbouw
22sep

Dag van de landbouw

Georganiseerd door Landelijke Gilde Achel
Hamont-Achel
Dates filter: 
zondag, 22 september, 2019
Boerenmarkt
22sep

Boerenmarkt

Georganiseerd door Landelijke Gilde Broechem
Broechem
Dates filter: 
dinsdag, 24 september, 2019
Seniorenreis "Op ontdekking door Oost Zeeuws-Vlaanderen"
24sep

Seniorenreis "Op ontdekking door Oost Zeeuws-Vlaanderen"

Georganiseerd door Landelijke Gilde Eke
Deinze
Dates filter: 
zondag, 29 september, 2019
Boerenmarkt
29sep

Boerenmarkt

Georganiseerd door Landelijke Gilde Godveerdegem
Godveerdegem