Menu

Landbouwbeleving

Vlaanderen telt nog biina 24.000 land- en tuinbouwbedrijven, die samen 609.000 ha of 45 % van de Vlaamse oppervlakte bewerken. Je kan er dus niet naast kijken. Wij zorgen ervoor dat er ook nog heel wat te beleven valt, zowel op het platteland als op de boerderij. 

Er valt heel wat te beleven op en rond de boerderij
 

Dag van de Landbouw

De Dag van de Landbouw is één van onze toppers. Elk jaar kan je op tientallen bedrijven kennismaken met de hedendaagse land- en tuinbouw. 

Activiteiten op en rond de boerderij

Het zwaartepunt van ons aanbod rond landbouwbeleving ligt bij de vele activiteiten die afdelingen op en rond de boerderij organiseren: fiets- en wandeltochten, landbouw- en plattelandsleerpaden (bijv. het Bierbeeks Boerenbuitenpad), maïsdoolhoven, tractorzegeningen, behendigheidswedstrijden, bedrijfsbezoeken…

Boerenmarkten

Consumenten kunnen er terecht voor heerlijke en kraakverse producten van eigen bodem. Dit is niet alleen gezond en milieuvriendelijk. De eerlijk prijs die je voor al dat lekkers betaalt, is een belangrijke vorm van waardering voor het werk van de producent.

Bezoek een boerderij

Innovatieve agrarische ondernemers verkennen de markt van de plattelandsbeleving als kijkboerderij. Los daarvan kan je ook nog bij heel veel andere bedrijven op bedrijfsbezoek gaan.

Logeren op de boerderij

Ook hoevetoerisme wordt sterk geapprecieerd. Het aanbod van bedrijven waar de aanwezigheid van de consument eerder regel is dan uitzondering groeit: kinderopvang, feestjes, bedrijfsuitjes, inlevingsmomenten. Zelfs Groene Zorg.

Plattelandsklassen

Hun aanbod kan je hier vinden

#Boerentrots

#Boerentrots is een campagne die onze land- en tuinbouwers op een positieve manier in beeld wil brengen. #Boerentrots brengt de burger en boer weer dichter bij elkaar. Ontdek er hier alles over.

Gerelateerde activiteitenBekijk alle activiteiten >

Dates filter: 
vrijdag, 16 juni, 2023
25e Hoevefeesten
16jun

25e Hoevefeesten

Georganiseerd door Landelijke Gilde Kalmthout
Kalmthout
Dates filter: 
zaterdag, 1 juli, 2023
Boerenmarkt
1jul

Boerenmarkt

Georganiseerd door Landelijke Gilde Bazel
Bazel
Dates filter: 
zondag, 2 juli, 2023
36ste Hoevefeesten
2jul

36ste Hoevefeesten

Georganiseerd door Landelijke Gilde Sint-Denijs
Sint-Denijs
Dates filter: 
zondag, 2 juli, 2023
Stratenfeest of Hoevefeest
2jul

Stratenfeest of Hoevefeest

Georganiseerd door Landelijke Gilde Melden
Melden