Bart Verelst

Omschrijving

Bloempothoeve

De Bloempothoeve omvat een tuin die voor 90 procent 'eetbaar' is. Fruit, groenten, bloemen en kruiden, alles wordt gekweekt in functie van de consumptie. Alle producten worden ter plekke verwerkt: distilleren van lavendelolie, distilleren van alcoholhoudende dranken, alles op basis van producten die op het domein gekweekt worden. De veelheid aan bloemen en kruiden zorgen ervoor dat de insectenpopulatie enorm is. Verharding wordt vermeden en de bodem wordt jaarlijks verrijkt met biologische compost, wat ertoe leidt dat er enerzijds een goede waterinfiltratie is en anderzijds het bodemleven weelderig tiert.  Voor de verschillende bloemenweiden is gekozen op basis van functionaliteit: mengelingen die insecten, specifiek bijen, klein wild aantrekken. 

Tuin van de toekomst - water

Bart Verelst is mede-auteur van het 'Zakboek voor de Sponstuin'. Het bewaren en efficiënt gebruik van water is zeer belangrijk. Concreet wordt dit aangetoond door de aanwezigheid van een wadi, waterdoorlatende verharding, watervriendelijk maaibeheer, verticale drainage die gericht is op de wateraders en algemene infiltratie over het hele terrein.

Openingsdata

Openingsuren

10u tot 18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

gratis

Prijs voor niet-leden

gratis

Parkeerinformatie

Er is parkeergelegenheid aan de overkant van de straat.

Praktische info

Tuin info

Tuintype

Klimaat- en ecologische tuinen
Architecturale en landschapstuinen

Subtype

Landschapstuin

Oppervlakte

1 hectare

Leeftijd van de tuin

work in progress

Creatie

eigen creatie

Extra info

Thema in de tuin
Deels rolstoeltoegankelijk
Nieuwe tuin
Groepen op afspraak

Adres

Wegbeschrijving

E34 (Antwerpen-Knokke), afslag Verrebroek, Kieldrecht. Verkeerslichten Verrebroek linksaf, na 3 km rondpunt eerste straat rechts, na 200 schuin rechts in de Bloempotstraat rijden.