Beeldentuin Hugo Voeten

Description

Beeldentuin Hugo Voeten

In de 15 hectare grote private Beeldentuin Hugo Voeten in Geel ontdek je diverse tuinsferen. Je wandelt eerst door een indrukwekkende evergreen, om vervolgens in gezellige tuinkamers omgeven door taxus een geometrisch gevoel te ervaren. Tot slot geniet je van de uitgestrektheid van een landschappelijk park doorspekt met vijvers. Bovendien staan er in deze unieke groene setting honderden werken van tientallen kunstenaars opgesteld. Ze gaan een speciale dialoog met de natuur en het landschap aan. Ondernemer Hugo Voeten (1940-2017) gaf er zijn eigen toets aan. Hij was een gepassioneerd kunstverzamelaar met een eclectische smaak. Zijn collectie omvat parels uit de moderne en hedendaagse kunst.

Openingsdata

Hours info

reserveren is verplicht.

Member price

zie website

Non-member price

1 persoon betalend + 1 lid gratis op vertoon van lidkaart (01/09)

Parking information

Het is verboden om het domein van Beeldentuin Hugo Voeten te betreden met de wagen of bus. Parkeren gebeurt op de weg in de rijrichting en tegenover de toegangspoorten. Dit is van groot belang om geen landbouwverkeer te hinderen. Bussen rijden Hazenhout in via Grote Steenweg (N19) ter hoogte van het restaurant Wereldkeuken. Bezoekers stappen af aan de ingang van Beeldentuin Hugo Voeten en volgen de medewerker. Bussen keren zeker niet om, maar rijden hierna verder doorheen Hazenhout. Rij na ongeveer 2 km rechts weer de Grote Steenweg op. Ter hoogte van o.a. 'T Galjoen of andere bedrijven is er voldoende plaats om te stationeren en tegen het afgesproken einduur groepen weer op te halen zoals eerder beschreven. Voor fietsers zijn enkele rekken op de site achter de poorten aanwezig. Er is geen oplaadpunt.

Praktische info

Tuin info

Tuintype

Kunst in de tuin
Architecturale en landschapstuinen

Surface

15 hectare

Age

20-50 jaar

Creation

Jacques Wirtz, Erik Dhont

Extra info

Groepen op afspraak

Adres

Directions

Vanuit Antwerpen of Hasselt: 

Neem van op de E313 afrit 23 Geel-West. Vervolg richting N19. Neem op de rotonde de afslag richting Aarschot/Diest/Westerlo en rij verder op de Grote Steenweg (N19). Sla na de verkeerslichten ter hoogte van het restaurant Wereldkeuken linksaf (héél kleine landweg). Let goed op, want dit is moeilijk te zien. Negeer de hekkens en signalisatie die werkzaamheden en/of plaatselijk verkeer aanduiden. Het domein situeert zich na ca. 400 op uw rechterkant. Wacht aan de toegangspoort met signalisatie. Een medewerker onthaalt u of komt de groep halen. Binnenrijden door de poorten is strikt verboden.

Vanuit Geel-Centrum: 

Volg vanuit het centrum de Antwerpseweg (N19) richting Diest/Aarschot/Herentals/Westerlo. Rij ca. 3,5 km rechtdoor en rij de brug over het Albertkanaal over. Neem op de rotonde ter hoogte van het mobilhomebedrijf Dicar de afslag richting Aarschot/Diest/Westerlo en rij verder op de Grote Steenweg (N19). Volg verder de stappen zoals hierboven beschreven.