Bruno en Sigrid Mertens-Impens

Omschrijving

Welkomtuin

Informele liefhebberstuin. Het gazon zorgt voor open ruimte tussen borders met bomen en struiken, vaste planten, rozen en lente- en zomerbloeiers, vaak voorzien van een naametiket. In de eetbare tuin kom je naast appels en peren, moerbeien, nashi, wijnbessen, kiwi… ook een fruitlaan met 25 soorten vijgenrassen tegen en verscheidene soorten druiven. Onder de pergola met blauwe regen kan je heerlijk verpozen. Het wandelpaadje rond de vijver leidt verder tot aan de kruidentuin en nodigt uit om verder op ontdekking te gaan. Wie vindt de maretak? De eigenaars proberen een oase van ‘wilde’ rust te creëren.

Tuin van de toekomst

Diversiteit van inheemse bomen en planten welke verbroederen met hun zuiderse collega’s (druivenrassen, olijfboom, eucalyptus, kaki, paw paw, peerlijsterbes, wilde citroen… en tal van vruchtdragende vijgenbomen). Gerichte vormsnoei geeft ruimte aan een grote variatie aan bomen en planten op een beperkte oppervlakte. In de zomer ontvouwen de kruinen zich als zonneschermen en geven ze bescherming aan de bodem tegen hitte en droogte.

Openingsdata

Openingsuren

10u tot 18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

vrije bijdrage

Prijs voor niet-leden

vrije bijdrage

Praktische info

Tuin info

Tuintype

Collectietuinen

Subtype

Collectie bijzondere voedselplanten

Surface

13 are

Age

22 jaar

Creation

Eigen creatie

Adres

Directions

Vanaf E40: R4 richting Eeklo, N9 volgen richting Gent, voor de brug richting Wondelgem volgen, na de verkeerslichten de tweede straat links (Vrouwenstraat), vervolgens tweede straat links.