Martin Persan

Omschrijving

Romantische tuin met bronzen beelden

Tuinkamers met vaste plantenborders, buxus, tuinvijver en terrassen. Voortuin met buxus en hosta‘s. Verschillende soorten Agapanthus en meer dan 100 verschillende soorten planten. Bij avondzon is het fijn vertoeven op het zitbankje onder de boom. Enkele bomen en bronzen beeldjes creëren sfeer in de tuin. Romantische pergola met druivelaar om bij weg te dromen. Het kruidentuintje en de muurserre helpen zomerse lekkernijen te kweken.

Tuin van de toekomst - water

Elk jaar worden planten en takken van de bomen verhakseld en over de bodem van de  tuin gestrooid zodat de grond niet te vlug verdampt. Al het regenwater van de overkappingen (tuinhuis, serre en materialen berging) komen terecht in watertonnen die gebruikt worden om de  tuin te besproeien. Tevens is er een een grote regenput (11.000 l) die kan ingezet worden. Ook de compost uit de tuin wordt uitgestrooid  zodat de zandgrond beter het water kan vasthouden.

Evenement

Terras met drankje t.v.v. het goede doel ‘vzw Revive’ (revivevzw.com).

Openingsdata

Openingsuren

10u tot 18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

1,50 euro t.v.v. vzw Revive (www.revivevzw.be)

Prijs voor niet-leden

3 euro t.v.v. vzw Revive (www.revivevzw.be)

Extra's

-18 jaar , gratis toegang

Praktische info

Contact

Martin
Persan

Tuin info

Tuintype

Collectietuinen
Kunst in de tuin

Oppervlakte

4,5 are

Leeftijd van de tuin

25 jaar

Creatie

eigen creatie

Extra info

Groepen op afspraak
Rolstoeltoegankelijk
Thema in de tuin

Adres

Wegbeschrijving

Vanaf E40: R4 richting Eeklo tot vierde verkeerslicht, linksaf, rechtdoor over de rotonde van dorp Sleidinge, vervolgens rechts richting Kluizen (Kerkstraat). Er is voldoende parking aan de kleuterschool.