Caroline en Cris

Omschrijving

Bezoek deze kleine tuin die gegroeid is uit de passie voor de natuur. De grote biodiversiteit op een kleine oppervlakte zorgt dat de tuin een natuurlijke uitstraling krijgt, een plaats waar vlinders en insecten graag komen. Strakke spiegelvijver, elementen van inox en cortenstaal, antieke vloertegeltjes als terras.

Tuin van de toekomst - water

Alle regenwater wordt opgevangen in een regenput  en wordt hergebruikt. We maken gebruik van mulch in de borders die werkt als een spons en water vasthoud. Er ligt een druppelsysteem om water te geven aan de borders bij grote droogte. Voordeel is dat er direct bij de voet van de planten water gegeven wordt en er zo geen verlies van water is. Ook dit systeem sluiten we aan op regenwater. In het midden van de tuin is gebruik gemaakt van halfverharding. dwz. Een kiezelplein. De verharde terrassen lopen daarin af en het water vloeit dus in het kiezelplein. Daarin kan het water weer in de bodem sijpelen en afgegeven worden aan de omliggende borders.

Openingsdata

Openingsuren

10u tot 18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

1 euro

Prijs voor niet-leden

2 euro

Extra's

gratis drankje

Parkeerinformatie

Er is parkeergelegenheid naast café ‘’t Lusthof’ en de frituur. De tuin bevindt zich op 150m wandelafstand van deze parking. Er is geen parkeergelegenheid bij het huis want dat ligt in een doodlopend straatje.

Praktische info

Tuin info

Tuintype

Collectietuinen

Subtype

Vaste planten

Oppervlakte

2 are

Leeftijd van de tuin

11 jaar

Creatie

Eigen creatie

Extra info

Thema in de tuin

Adres

Wegbeschrijving

Vanaf E40: afrit Veurne, richting De Panne.