Comité Jean Pain vzw

Omschrijving

Deze kringlooptuin ligt midden in een oase van rust met fruitbomen, poelen, kippen, kruiden, groentetuinen … Je vindt er de resultaten van erkende kringlooptechnieken om te telen, maai- en snoeiresten te herwaarderen in de tuin door vlechtwerken, mulchen en composteren.

Tuin van de toekomst - water

Door de steeds toenemende verandering van de klimaatomstandigheden vragen onze tuinen ook om een betere waterbeheersing. In de kringlooptuin van het Comité Jean Pain vzw kun je hiervan verschillende toepassingen bekijken, zoals een infiltratiebed voor wateropslag in de bodem en bodembedekkende planten en diverse mulchtechnieken om meer water in de bodem te houden. De oude boomgaard en diverse pergola's zorgen voor zitplaatsen in de schaduw tijdens hete zomerdagen. Ook in de moestuin werd hier en daar gezorgd voor schaduw door het gebruik van schaduwtenten en de aanplant van groot en klein fruit. Een groendak zorgt zowel voor wateropvang als voor verkoeling. 

Evenement

Elke eerste zaterdag van de maand kan je actief deelnemen aan een werkatelier. Op diezelfde zaterdag start er om 14 uur een rondleiding met composteerinitiatie door een gids en het hele jaar door worden rondleidingen voor groepen georganiseerd. Graag vooraf reserveren via comite.jean.pain@skynet.be.

Openingsdata

Openingsuren

10u tot 18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

2,5 euro, tvv de ontwikkeling van de kringlooptuin

Prijs voor niet-leden

5 euro, tvv de ontwikkeling van de kringlooptuin

Praktische info

Contact

Comité Jean Pain vzw
Bezoekerscentrum

Telefoon

Tuin info

Tuintype

Klimaat- en ecologische tuinen
Architecturale en landschapstuinen
Andere tuinen

Subtype

Educatieve tuin

Oppervlakte

1 hectare

Leeftijd van de tuin

49 jaar

Creatie

Eigen creatie

Extra info

Vlaco-tuin
Deels rolstoeltoegankelijk
Thema in de tuin

Adres

Wegbeschrijving

Vanaf A12 richting Antwerpen: afrit industriezone Londerzeel, rechtsaf tot aan de Oudemanstraat, links over de brug aan de Meerstraat links tot aan de Reigerstraat, rechts afslaan en tenslotte de derde straat rechts.

Rolstoelgebruikers dienen rekening te houden met gras- en houtsnipperpaden.