Gerard en Marleen Stals-Van de Velde

Omschrijving

Ons Bloemenweelde

In deze tuin groeien op een eerder beperkte oppervlakte toch heel wat planten en bloemen, waaronder heel wat zeldzame soorten. De eigenaars stellen de tuin inmiddels 38 jaar open voor het publiek en  brengen telkens nieuwe elementen in de tuin. Ze trachten zoveel mogelijk variatie in de beplanting te brengen, voor zon en schaduw, zodat er voor iedereen wat te zien valt en ze geen monocultuur krijgen. Het zorgvuldige onderhoud en de goed uitgekozen combinatie van water, beelden en planten vormen een mooi geheel. De tuin heeft verschillende prijzen ontvangen vanuit België en Nederland, zowel voor de tuin als voor de plantencollectie. 

Tuin van de toekomst - water

Deze tuin heeft een zeer goede bodem omdat hij elk jaar gevoed wordt door compost en meststoffen. De meeste potten met bijzondere planten zitten in de grond. In het najaar wanneer deze naar binnen gaan worden de gaten opgevuld met compost. Verder staat de tuin zo vol geplant dat de zon de bodem bijna niet kan raken. Regenwater wordt opgevangen en enkele kleine vijvers en watervallen zorgen voor een extra water biotoop. 

Evenement

Zachte zenmuziek, passend bij de tuin. Bloemencollages.

Openingsdata

Openingsuren

29 en 30 juni, 13 en 14 juli (10u tot 19 u)
15 juli (13u tot 18 u)

Prijs voor leden Landelijke Gilden

gratis

Prijs voor niet-leden

gratis

Extra's

koffie, thee of water

Parkeerinformatie

Parkeerplaats

Praktische info

Contact

Gerard en Marleen
Stals-Van de Velde

Telefoon

Tuin info

Tuintype

Collectietuinen
Andere tuinen

Subtype

Exotische tuin

Oppervlakte

7 are

Leeftijd van de tuin

48 jaar

Creatie

eigen creatie

Extra info

Rolstoeltoegankelijk
Thema in de tuin

Adres

Wegbeschrijving

Expresweg Antwerpen-kust: afrit 13 Zelzate-Oost, richting Nederland, aan ‘E5 Mode’ inslaan, aan het rondpunt rechtdoor en de tweede straat links (straat naast brandweerkazerne).