Schopsheim

Omschrijving

Tuin Schopsheim

Paradijselijke tuin bij Noorbeek:

Schopsheim is een vrij liggende drie eeuwen oude prachtig gerestaureerde dubbele carré-boerderij even buiten het dorp ’s Gravenvoeren, aan de rand van een bos, op een heuvel met prachtig uitzicht, midden in een beschermd natuurgebied. Er zijn zeer verschillende borders op kleur en een binnenplaats met een fontein. Op zes verschillende terrassen en in een grote woonkeuken is het goed vertoeven. Eigenares is aangesloten bij de Sfeertuinen en de Zuid-Limburgse Droomtuinen.

Tuin van de toekomst: Water

We vangen regenwater op via de goten in twee grote putten om de borders te bevloeien.

Openingsdata

Openingsuren

10u tot 18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

2,50 euro

Prijs voor niet-leden

5 euro

Extra's

Normale toegangsprijs op andere data 6 euro incl. koffie of thee

Parkeerinformatie

Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig. 

Praktische info

Tuin info

Tuintype

Klimaat- en ecologische tuinen
Architecturale en landschapstuinen

Subtype

Landschapstuin

Oppervlakte

1 hectare

Leeftijd van de tuin

20 jaar

Creatie

Deels ontwerpers Heerenhof

Extra info

Groepen op afspraak
Thema in de tuin
Deels rolstoeltoegankelijk

Adres

Wegbeschrijving

Auto- en fietsroute naar Hoeve Schopsheim: 

Vanuit Heerlen/Vaals/Aken ga je richting Gulpen. Tussen Gulpen en Margraten ga je (na 3km) linksaf richting 'De Plank'. Volg de weg tot aan de grens. Vlak voor het bord 'België' ga je rechtsaf (naar knpnt 429). Deze weg volgen tot het kruispunt Ulvend. Hier ga je rechtsaf (naar knpnt 430), links restaurant "Het Bakhuis" en rechts kapelletje en "Hof van Ulvend". Bij knpnt 430 ga je linksaf(hier zie je het bord Tuin Schopsheim) naar knpnt 431(het inrijverbod geldt niet voor bezoekers tuin Schopsheim). Je blijft op hoogte en na 1 km heb je links huis "Kattenrot" (wit huis).

Gewoon doorrijden op verharde weg en na 2km zie je een grote boerderij aan de rechterkant. Dit is "Hoeve Schopsheim". Voor de boerderij is ruime parkeergelegenheid.

Vanuit ‘s Gravenvoeren ga je naar Vitchen 46 (Café 'de Wandelaar'). Hier ga je rechtsaf knpnt 431 (hier zie je het bord 'Tuin Schopsheim') en dan naar 430 en halverwege ben je op jouw bestemming.