Taraxacum & Urtica

Description

Taraxacum & Urtica

Taraxacum & Urtica is een tuin met veel geurende en kleurrijke bloemen, heel wat soorten zijn doorgaans ‘klassiekers’. In onze tuin zijn er dan ook heel veel vlinders, insecten en vogels te vinden. Onze twee grote natuurlijke vijvers (met aangewaaide orchideeën) maken het geheel compleet. Daarnaast is ook onze fontein een blikvanger in het stukje schaduwtuin. Verder zijn er diverse soorten Sierappeltjes, fruitbomen, zacht-fruit en tuinbeelden in de tuin aanwezig.

Tuin van de toekomst - water

In deze tuin van de toekomst wordt getuinierd zonder bestrijdingsmiddelen. De eigenaars streven ernaar de tuin zowel voor mens als dier nuttig te maken. De beplanting is afgestemd op bijen, vlinders .… Alles is beplant, alleen de paden zijn van grind en waterdoorlatend. Het hemelwater van het dak stroomt in de natuurlijke vijvers die worden gezuiverd door de beplanting.

Evenement

Tijdens de open tuin dagen zal er een expositie plaatsvinden in de schuur. De schilderijen zijn gemaakt met kleurpotloden en acrylverf. Veel is gebaseerd op landschappen, afgewisseld met een tikje fantasie. Ook vindt er een demonstratie naaldvilten plaats en is de aanschaf van viltwerkjes mogelijk (wool Art&craft by Tanja). Ook worden er dieren van keramiek tentoongesteld en is er tevens demo (keramiek by Margareth). Deze activiteiten vinden enkel plaats tijdens het Pinksterweekend. Verder ook is er de mogelijkheid tot het aankopen van plantjes, deze zijn afkomstig en opgekweekt uit eigen tuin. Tot slot is er koffie/thee met een versnapering verkrijgbaar op ons terras.

Openingsdata

Hours info

10u tot18u
of na afspraak (tegen vergoeding)

Member price

gratis tijdens Open-tuindagen

Non-member price

gratis tijdens Open-tuindagen

Praktische info

Contact

Maico
Maas

Tuin info

Tuintype

Klimaat- en ecologische tuinen

Adres

Zeildijk 45
4561 SHHulst
Nederland