Menu

Terug naar Actualiteit >Aarschotse Buitenband zorgt voor 460 km fietsplezier

Geschreven op 10 juli 2019. - Persartikel, Fietsen en wandelen

Heerlijk fietsen langs landelijke wegen? Daarvoor kan je op zondag 28 juli in de gemeenten rond Aarschot terecht. De vele vrijwilligers van de Aarschotse Buitenband stippelden de mooiste routes uit, voor jong en oud, sportief of recreatief!

Starten doe je op één van de 6 startplaatsen, waar je telkens de keuze hebt tussen een grote lus (70 km) langsheen alle vertrekpunten of kan vertrekken voor een kleine (+/- 25 km) of middelgrote (+/- 40 km) ronde. Da’s in totaal maar liefst 460 km uitgestippeld parcours! Onderweg kan je op verschillende stopplaatsen terecht voor een welverdiende pauze en een hapje of drankje.

Vertrekken kan in:

  • Betekom: Parochiecentrum, Beekstraat 19
  • Rillaar: Parochiezaal, Diestsesteenweg 315
  • Sint-Pieters-Rode: Kloosterhof, Kerkplein 1
  • Werchter: Transportbedrijf Van den Eynde, Preterstraat 52
  • Wezemaal: Den Ateljee, Vlasselaarweg 16
  • Wolfsdonk: Onze School, Veerlestraat 7

Elke fietser krijgt een stempelkaart mee die op de voorziene stopplaatsen afgestempeld wordt. In ruil voor een volledig afgestempelde kaart krijg je een leuk Landelijke Gilden-gadget en maak je bovendien kans om een pakket streekproducten te winnen.

Meefietsen met de Aarschotse Buitenband doe je op zondag 28 juli, met vertrek tussen 9 en 15 uur. Inschrijven op voorhand is niet nodig en kan ter plaatse op de dag zelf. Hiervoor betalen leden Landelijke Gilden 3 euro en niet-leden 4 euro. Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee, maar moeten zich ook inschrijven. Ingeschreven deelnemers zijn verzekerd tijdens de tocht, krijgen een lekker stuk Hagelands fruit, een gadget bij inlevering van de spaarkaart en maken kans op de streekproductenmand.