Menu

Vragen over Energie

Dossier energie bij Landelijke Gilden

 

We kunnen niet zonder. Het is een basisbehoefte. Wereldwijd verbruiken we nu in vergelijking tot 50 jaar geleden drie maal méér energie. De groei van de wereldbevolking en van de economie zijn natuurlijk de oorzaak.

Door de recente heisa over energiebevoorrading, de stijgende factuurprijzen, de omschakeling naar een elektrisch autopark en de energierenovatie van het gebouwenpatrimonium is wel elk gezin op één of andere manier begaan met het energievraagstuk.

Veel van onze leden ervaren de evolutie en stellen zich vragen. Landelijke Gilden vzw heeft daarom beslist om dit onderwerp op te volgen om iedereen beter te kunnen informeren en bij te staan.

In ons aanbod zit de voordracht Energie@home (vroeger ‘Dorp vol Energie’), een infomoment in samenwerking met de regionale Energiehuizen of burgerenergiecoöperaties. De inspiratie daarvoor komt uit Zwalm, waar de lokale afdelingen een energiemarkt organiseerden.

Praten met stakeholders en beleidsmensen hoort er ook bij. Een reportage bij Energyville te Genk toont hoe onderzoekers de toekomst voorbereiden.

Met projecten bijvoorbeeld 'energiedorpen' proberen we te leren hoe het er in realiteit aan toe gaat. Hier liggen kansen om samen te werken met energieadviseurs en energieorganisaties. 

Wie met concrete vragen zit of wie een voordracht wil plannen, neemt contact op via info@landelijkegilden.be

 

 

Interessante artikels

Nieuws, Actie(f) in je dorp
Inwoners van Heist-op-den-Berg, Ranst en Wuustwezel delen deze zomer hun energieverhaal tijdens lokale activiteiten in...
Maldegem, appartementen in Hof ter Ede
Nieuws, Maatschappelijke dossiers
Wie in een méérgezinswoning zonnepanelen wil plaatsen, moet altijd rekening houden met de regels van de mede-eigendom
Plaatsing op een dak van een rijhuis
Nieuws, Maatschappelijke dossiers
Wie zonnepanelen wil plaatsen op zijn dak, checkt best eerst de tool zonnekaart.be
Korte Kabel - energiedelen
Persartikel, Maatschappelijke dossiers
Energieleveranciers knabbelen aan financieel voordeel energiedelen