Menu

Terug naar Actualiteit >Tuinbabbels in de volkstuin

Geschreven op 11 mei 2022. - Nieuws, Tuinieren

Tuinieren is plezant. Samen wroeten in de tuin, zaadjes zien groeien tot een heerlijke vrucht, zorg dragen voor jonge plantjes, ... Maar heel wat tuinliefhebbers hebben zelf geen plaats om te tuinieren. In Tongeren zijn daarom de volkstuintjes helemaal opgewaardeerd om de inwoners van de stad te kans te geven om te tuinieren.

Landelijke Gilden wil een stukje platteland in de stad binnenlaten en in haar stukje volkstuin tuinbabbels organiseren voor iedereen die iets wil bijleren over de tuin. Eén van onze vrijwilligers François heeft de tuin gebruiksklaar gemaakt en heeft heel wat ervaring met tuinieren.


We starten met een nieuwe reeks. Het concept blijft hetzelfde: elke derde woensdag van de maand (vanaf mei) is iedereen welkom om 19u met al zijn of haar vragen over tuin. 

Er is geen ervaring nodig. Iedereen en alle vragen zijn welkom!
 

Waar en wanneer?

Elke derde woensdag van de maand (om 19u) in de tuin van Landelijke Gilden (tussen juni en september). Je vindt de tuin aan het kronkelpad naast de Jeker (komende van de Moerenpoort).

- Woensdag 18 mei
- Woensdag 15 juni
- Woensdag 20 juli: Dan is de Tuinbabbel uitgezonderd op verplaatsing. Het gaat door om 19u in de Beekstraat 62, Rutten. 
- Woensdag 17 augustus
 

Kostprijs

Gratis. Het is niet verplicht om alle tuinbabbels te volgen.

Inschrijven en/of meer info

Om een zicht te krijgen op het aantal, gelieve je in te schrijven bij: Dorien Verrecht, 011 30 37 13 of dorien.verrecht@landelijkegilden.be

Houd zeker deze pagina in het oog voor updates en info over de tuinbabbels.