Menu

Terug naar Actualiteit >Plattelandsacademie buurtpunten

Geschreven op 04 augustus 2020. - Nieuws, Maatschappelijke dossiers
Zelf aan de slag met een buurtpunt*? Experten brengen hun verhaal rond buurtpunten tijdens de Limburgse Plattelandsacademie van Landelijke Gilden en Innovatiesteunpunt over Buurtpunten op donderdagavond 15 oktober om 20 uur in Genk.
 
 
 
 

Plattelandsacademie op 15/10/2020

Een organisatie van Landelijke Gilden en Innovatiesteunpunt voor Platteland en Landbouw
Programma

Diverse sprekers belichten verschillende invalshoeken: 

  • Anne-Marie Vangeenberghe van het Innovatiesteunpunt voor platteland en landbouw vertelt wat een buurtpunt is en welke noden zulk buurtpunt invult. 
  • Lieven Detavernier van het buurtpunt Château Superette geeft praktische tips en tricks mee. Château Superette ontstond uit vzw Mariënstede, een voorziening voor mensen met beperking. 
  • Wim Geirnaerdt van Unizo vertelt meer over de meerwaarde van een buurtpunt voor de lokale handelaar en wijdt ons in in de kunst van het ondernemen. 
  • Karel Lhermitte van Landelijke Gilden vertelt hoe het invullen van leegstaande locaties kan zorgen voor meer dorpsdynamiek. 
Praktisch
  • Donderdagavond 15 oktober 2020
  • Welkom vanaf 19u30, start om 20.00 uur
  • Feestzaal Elysee, Sledderloweg 14 te Genk
  • Deelname is gratis, inschrijven vóór 8 oktober verplicht. 

Landelijke Gilden, Innovatiesteunpunt en Feestzaal Elysee zorgen er bij de organisatie van deze Plattelandsacademie voor dat de huidige Corona-maatregelen nageleefd worden. Op deze fiche lees je wat we van jou verwachten om alles vlot te laten verlopen. Zo is onder meer het dragen van een mondmasker bij het binnenkomen en bij verplaatsingen in de zaal verplicht. Om een veilig verloop te garanderen wordt het aantal deelnemers beperkt. Wie eerst inschrijft is uiteraard zeker van zijn plaats.  

Vragen?  Neem gerust contact op met Stijn De Cock, consulent bij Landelijke Gilden, indien je meer informatie wenst over deze Plattelandsacademie of indien je vragen hebt over de coronamaatregelen. 

De inschrijvingen voor de Plattelandsacademie over Buurtpunten zijn afgesloten. 

 

 

*nog niet vertrouwd met het begrip buurtpunt? In dit artikel vertellen we je wat zo'n buurtpunt nu net is!