Menu

Logo & huisstijl

Landelijke Gilden heeft een zeer herkenbare huisstijl. In onze huisstijlgids vind je een aantal afspraken rond ons kleurgebruik; logogebruik, grafische elementen, ... Hieronder vind je alvast een korte samenvatting.

1. Kleurgebruik

Landelijke Gilden heeft één primaire kleur. Dit is de kleur die het meest doorweegt in het logo. Daarnaast zijn er nog 2 secundaire kleuren.

 

2. Logogebruik

De logo’s van Landelijke Gilden worden negatief gebruikt op hun primaire merkkleur.
Op een witte achtergrond worden ze positief gezet. 
Als het technisch niet mogelijk is om het kleurenlogo te gebruiken, is er een zwart-witversie beschikbaar.

 

3. Typografie

Vormgevers en opmakers gebruiken het letterype DIN. DIN is geen standaardlettertype. Je vindt het dus niet op elke computer. Indien dit niet op je computer staat, kan je Arial gebruiken. Om nog meer toegankelijkheid uit te stralen, maken we zwarte bodycopy donkergrijs* (73% zwart) in plaats van 100% zwart. Op een kleurvlak zetten we zwarte tekst om technische redenen wel 100% zwart.
 

4. Grafische elementen

De curve die in lay-outs gebruikt kan worden, stelt de horizon voor. Deze ‘horizon’ is een visueel herkenbaar element naast het gebruik van logo’s kleuren en lettertypes.
Het horizonvlak wordt in de primaire merkkleur gebruikt op advertenties, posters of covers.
In het binnenwerk kan dit grafisch element ook als frame voor foto’s gebruikt worden.

 

5. Beeldgebruik Landelijke Gilden

Foto's kunnen minstens zoveel uitdrukken als woorden en geven nog directer een associatie mee met een beoogde sfeer. Via onze beeldwijzer beogen we een eenduidige uitstraling. Wil jij foto's trekken voor Landelijke Gilden vraag dan onze beeldwijzer aan via saartje.deroost@landelijkegilden.be